Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Zaman kaybetme lüksümüz yok

Gaziantep Genç İş Adamları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Erturhan, 2007 yılını seçimlerle geçiren Türkiye'nin zaman kaybetme lüksünün kalmadığını, özel sektörün önünün açılması ve rekabet gücünün artırılması gerektiğini belirtti.

Erturhan, yazılı açıklamasında, 2007 yılında umduğunu bulamayan özel sektörün, 2008 yılında bir çok olumsuzluğa karşın ekonomide olumlu bir yıl olmasını beklediğini ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşundan günümüze kadar olan süreçte, bir çok yılın şu veya bu sebeple boşa geçtiğini ve zaman kaybedildiğine vurgu yapan Erturhan, artık bu tür olumsuzlukların yaşanmasının istenmediğine işaret etti.

Türkiye'nin, ekonomik alanda daha fazla zaman kaybetmeden atılım yapması ve gelişmiş ülkelerle rekabet edebilecek bir yapıya sahip olması gerektiğine vurgu yapan Erturhan, şunları kaydetti:

''Türkiye'nin zaman kaybetme lüksü kalmamıştır. Yapılan bilimsel araştırmalar Türkiye'nin veya Türkiye'de yaşayan insanlarımızın ekonomik alanda Avrupa Birliği (AB) standartlarına ulaşabilmesi için Türk ekonomisinin 2019 yılına kadar her yıl yüzde 7,5 büyümesini zorunlu kılıyor. Türkiye ekonomisinin ve Türk insanının potansiyeli ve donanımı bu hedefleri gerçekleştirecek yeterlilikte. Uzun yıllardan beri Türkiye'nin sorunu, yönetim, istikrarlı yönetim sorunudur.''

Türkiye'de kamunun yapılanmasının bürokratik engeller sebebiyle Avrupa standartlarında gerçekleştirilemediğine dikkati çeken Erturhan, kamunun batı standartlarında hukuk ve muhasebe ilkeleriyle donatılarak yeniden yapılanması ile Türkiye'ye uzun yıllar kaybettiren kayıp, kaçaklar ve yolsuzlukların önünün alınabileceğini belirtti.

Türk ekonomisinin istikrarlı büyümeyi sürdürmesi için özel sektörünün hayatî önem taşıdığına dikkat çeken Erturhan, açıklamasını şöyle tamamladı:

''Türk özel sektörü geçtiğimiz çeyrek asırda doğru yapılanmasını tamamlamış ve hedeflerini belirlemiştir. Türkiye'yi kalkındıracak ve büyütecek olan Türk özel sektörüdür. Bu yüzden siyasal iktidarlardan, hükümetlerden beklenen, Türk özel sektörünün belirlediği hedeflere koşarken ona yol açmak ve rekabet gücünü arttırmaktır.'

/ GAZİANTEP

02.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Demokratik anayasa için siyasî irade şart

  Hepsinin aynı kapıya çıktığı görüldü

  Zaman kaybetme lüksümüz yok

  DP'de 16 başkan adayı

  Gül 38 yasayı onayladı

  2007'de 614 terörist etkisiz hale getirildi

  Kutan: 2007 kayıp yıl oldu

  Kar geliyor

  Ardahan eksi 28 derece

  40 aile, depremden sonra Ankara'ya taşındı

  Yeni yıla çadırda girdiler

  Kaçak göçmen dramı

  2007 Türkiye'de nasıl geçti?

  Trafik cezaları arttırıldı

  Ankara'nın gözü deniz araçlarının üzerinde

  Proje gençlerden, destek devletten

  Nikotinli elektronik sigara yasaklandı

  Diyanet Hastanesine ISO kalite belgesi

  Akademik personelin özlük hakları çok yetersiz

  Türkiye, enerjisini reformlara vermeli

  İstanbul'da 3 araç daha yakıldı

  Şifalı bitkilere bilimsel onay

  Sınav kaygısı hep var


 Son Dakika Haberleri