Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

2007 Türkiye'de nasıl geçti?

2007 yılı Türkiye'de bir çok önemli olaya şahit oldu. İşte 2007 yılında öne çıkan bazı hadiseler:

OCAK

2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın Erzurum'da düzenlenmesine ilişkin karar şehirde sevinç meydana getirdi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci Hrant Dink, İstanbul'da gazete binasının önünde uğradığı silâhlı saldırıda öldü.

Yapımına 1993'te başlanan, 16 bakan eskiten ve iki büyük deprem geçiren Bolu Dağı Tüneli, İstanbul-Ankara yönünde açıldı.

ŞUBAT

"Numara Taşınabilirliği Yönetmeliği'' değiştirilerek cep telefonu abonelerinin mevcut numaraları ile başka operatöre geçebilmelerine imkân sağlandı.

"Kurtlar Vadisi-Terör'' dizisi, yapımcı firma tarafından yayından kaldırıldı.

Elazığ'da 5,9 büyüklünde deprem meydana geldi. Çevre illerden de hissedilen depremde can ve mal kaybı olmadı.

MART

Asya ile Avrupa'yı denizin altından birleştirecek MARMARAY Projesi çerçevesinde, İstanbul Boğazı'na yerleştirilecek 11 tüp tünelin ilkinin deniz dibine batırılması işlemi başlatıldı.

Kocaeli'nin Gebze ilçesi Darıca beldesinde bir evin bahçesindeki fosseptik çukuruna düşen 2,5 yaşındaki Tuğçe Özbilgili boğuldu.

İş adamı Kadir Has, İstanbul'da vefat etti.

İstiklâl Savaşı gazisi 107 yaşındaki Veysel Turan, Konya'da vefat etti.

NİSAN

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile birlikte Halep Olimpiyat Stadı'nın açılışını yaptı. Açılışın ardından Fenerbahçe ile Suriye'nin Al İttihad takımı arasında oynanan özel maç 2-2 berabere sonuçlandı.

Karadeniz Sahil Yolu ile ''Bolaman-Perşembe Tüneli'' Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı.

İzmir'den Kapadokya'ya geziye giden öğrencileri taşıyan otobüs Aksaray yakınlarında kamyonla çarpıştı. Kazada, 33 kişi öldü, 34 kişi yaralandı.

"Darbe iddiaları'' ve ''andıç'' haberleriyle gündeme gelen Nokta Dergisi'nin yayını, sahibi tarafından durduruldu. Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Alper Görmüş hakkında, emekli Oramiral Özden Örnek'e ait olduğu iddia edilen günlüğe ilişkin haber sebebiyle 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dâvâ açıldı.

İstanbul Şirinevler'de 6 katlı bir apartman çöktü. Daha önce boşaltılan binanın enkazının altından bir kişi yaralı kurtarıldı.

Türkiye tarihinin ilk e-muhtırası 27 Nisanda yayınlandı. Türk Silâhlı Kuvvetleri internet sitesinde muhtıra gibi bir basın bildirisi yayınladı. Bu bildiri büyük eleştiri topladı.

MAYIS

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, erkeklere de hemşire olma imkânı tanıyan kanunu onayladı.

Ankara'nın Ulus semtindeki Anafartalar Çarşısı önündeki patlamada 6 kişi öldü, 3'ü ağır olmak üzere 91 kişi yaralandı. Ağır yaralıların 3'ü de daha sonra vefat etti.

Fenerbahçe 2006-2007 sezonunu şampiyon olarak tamamladı.

Cumhurbaşkanı Sezer, cumhurbaşkanının 5 yıllığına halk tarafından seçilmesini, milletvekili genel seçiminin 4 yılda bir yapılmasını ve TBMM'nin seçimler dahil toplantı yeter sayısının 184 olmasını öngören anayasa değişikliğini TBMM'ye iade etti.

DYP'nin olağanüstü kongresinde partinin adı Demokrat Parti (DP) olarak değiştirildi.

17 ilde (Karaman, Ağrı, Sinop, Siirt, Nevşehir, Karabük, Kilis, Çankırı, Artvin, Bilecik, Bitlis, Kırklareli, Osmaniye, Bingöl, Muş, Mardin ve Batman) üniversite kurulmasını öngören yasa, Resmî Gazete'de yayımlandı.

HAZİRAN

ABD'de Hudson Enstitüsü'ndeki bir toplantıda tartışıldığı iddia edilen ''Türkiye senaryosu'' tepkilere sebep oldu.

YÖK, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Gül'ün kızı Kübra Gül'ün Bilkent Üniversitesi'ndeki mezuniyet törenine türbanla katılmasıyla ilgili olarak üniversite yetkilileri hakkında soruşturma başlattı.

Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgası bütün yurtta etkili oldu.

Genelkurmay Başkanlığı Askerî Savcılığı, İstanbul'da yürütülen soruşturmada gözaltına alınan emekli askerî personel hakkında, ''ele geçirilen silâh ve patlayıcı maddelerle ilgili olarak askerî yargının görev alanı kapsamında'' soruşturma başlattı.

Başbakan Erdoğan, AKP'nin Kayseri mitinginde DSP-MHP-ANAP hükümeti döneminde terör örgütü elebaşının idam edilmemesini eleştirdi. Erdoğan, MHP lideri Bahçeli'ye, ''O zaman idam vardı sen niye asmadın?'' diye seslendi. MHP lideri Bahçeli ise Erzurum'da düzenlediği mitingde, kürsüde konuşurken çıkardığı ipi atarak, ''Al sana ip, asabiliyorsan sen as'' dedi.

TEMMUZ

Genelkurmay Başkanlığının sitesindeki eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'ün özgeçmişinde yer alan ''Başbakana karşı sorumludur'' ifadesi kaldırıldı. İfadenin kaldırılması bir gazetede haber olunca da sitenin o bölümü, ''güncellenmeye alındı'' kaydı konularak kapatıldı.

23. Dönem Milletvekili Genel Seçimi yapıldı. AKP 341, CHP 112, MHP 71 ve bağımsızlar 26 milletvekilliği kazandı. Bağımsız adaylardan Mesut Yılmaz, Muhsin Yazıcıoğlu, Ufuk Uras ve Kamer Genç de TBMM'ye girdi.

AĞUSTOS

İstanbul Yeni Cami Hünkâr Kasrı'ndan 20 Ocak 2003 tarihinde çalınan 2 çini pano, Londra'da düzenlenen bir müzayedenin internette yer alan kataloğunda bulundu.

AKP Kayseri Milletvekili, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Türkiye Cumhuriyeti'nin 11. Cumhurbaşkanı seçilerek, TBMM'de and içti.

Daha sonra Gül, görevi 10. Cumhurbaşkanı Sezer'den devraldı.

EYLÜL

"Darbe Karşıtı Platform'' üyeleri, 12 Eylül Askerî Harekâtı'nı gerçekleştirenlerin yargılanması talebinin yer aldığı dilekçeyi posta yoluyla Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne gönderdi.

Ankara'da Sıhhiye Katlı Otoparkı'nda patlayıcı yüklü bir minibüs bulundu. Patlayıcılar yaklaşık 3 saatte etkisiz hale getirildi. Ankara Valiliği, patlayıcıların, daha önce Mersin ve Şırnak'ta terör örgütü PKK'ya karşı yürütülen operasyonlarda ele geçen malzemelerle örtüştüğünü açıkladı.

İstanbul'un trafik sorununun bir bölümüne çözüm olması beklenen Küçükçekmece-Topkapı arasındaki ''Metrobüs'' adı verilen ulaşım sistemi hizmete girdi.

EKİM

Türkiye'nin yeni nesil haberleşme uydusu TÜRKSAT 3A'nın tasarım ve entegrasyonu tamamlandı.

Şırnak'ta Gabar Dağı'ndaki bir askerî time teröristlerce düzenlenen saldırıda 1'i astsubay 13 asker şehit oldu.

Cumhurbaşkanının 5 yıllığına halk tarafından seçilmesini, milletvekili genel seçiminin 4 yılda bir yapılmasını ve TBMM'nin seçimler dahil toplantı yeter sayısının 184 olmasını öngören anayasa değişikliği, gerçekleştirilen halk oylamasında yüzde 68.95 oranındaki ''evet'' oyuyla kabul edildi.

Dünyanın en büyük yolcu uçağı Airbus A-380, İstanbul Atatürk Havalimanı'na indi.

KASIM

İstanbul İlim ve Kültür Vakfınca "İnsanlık Onuruna Lâyık Bir Dünya İçin Adalet" başlıklı Bediüzzaman sempozyumu düzenlendi.

Edirne'de, Bulgaristan'ın baraj kapaklarını açması ve yağışlar sebebiyle sel felâketi meydana geldi, Türkiye'nin Yunanistan'a açılan kapısı Pazarkule kapandı.

Türk Telekom'da 16 Ekim'de başlayan grev, taraflar arasında sağlanan uzlaşmayla sona erdi.

İstanbul-Isparta seferini yapan Atlasjet'e ait uçak, Isparta'nın Keçiborlu ilçesi yakınlarında düştü. Kazada, 7'si mürettebat 57 kişi öldü.

ARALIK

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in 4 yıldır yürüttüğü görevi sona erdi.

"İktisadın duâyeni'' olarak tanınan Prof. Dr. Sabahattin Zaim (81), İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

Cumhurbaşkanı Gül, Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in görev süresinin dolmasıyla boşalan YÖK üyeliği ve YÖK Başkanlığı'na Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı seçti.

İzmir'in Seferihisar ilçesine bağlı Sığacık sahili yakınında kaçaklar taşıyan tekne battı. 43 kişinin cesedi karaya vurdu.

Irak'ın kuzeyindeki Zap, Avaşin, Hakurk bölgeleri ile derinlikteki Kandil Dağı'nın Irak tarafında kalan kesimlerinde tesbit edilen terör örgütüne ait hedefler, Türk Hava Kuvvetleri savaş uçaklarının saat 01.00'den itibaren uyguladı geniş kapsamlı hava harekâtı yapıldı.

02.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Demokratik anayasa için siyasî irade şart

  Hepsinin aynı kapıya çıktığı görüldü

  Zaman kaybetme lüksümüz yok

  DP'de 16 başkan adayı

  Gül 38 yasayı onayladı

  2007'de 614 terörist etkisiz hale getirildi

  Kutan: 2007 kayıp yıl oldu

  Kar geliyor

  Ardahan eksi 28 derece

  40 aile, depremden sonra Ankara'ya taşındı

  Yeni yıla çadırda girdiler

  Kaçak göçmen dramı

  2007 Türkiye'de nasıl geçti?

  Trafik cezaları arttırıldı

  Ankara'nın gözü deniz araçlarının üzerinde

  Proje gençlerden, destek devletten

  Nikotinli elektronik sigara yasaklandı

  Diyanet Hastanesine ISO kalite belgesi

  Akademik personelin özlük hakları çok yetersiz

  Türkiye, enerjisini reformlara vermeli

  İstanbul'da 3 araç daha yakıldı

  Şifalı bitkilere bilimsel onay

  Sınav kaygısı hep var


 Son Dakika Haberleri