Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Seçim krizi, rejim krizine döndü

İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband, Kenya'da devlet başkanlığı seçimini kimin kazandığını bilmediğini belirterek, seçimden sonra çıkan şiddet olaylarından hem devlet başkanı Mwai Kibaki, hem de muhalefeti sorumlu tuttu.

İnsan hakları örgütleri, Kenya'da devlet başkanı seçimlerinden sonra çıkan şiddet olaylarında 300'den fazla kişinin öldüğünü bildirdi. Kenya İnsan Hakları Komisyonu ve Uluslararası İnsan Hakları Federasyonu tarafından yapılan ortak açıklamada, "Farklı bağımsız kaynaklara göre, 27 Aralık 2007'deki seçimlerden bu yana 300'den fazla kişi öldü" denildi.

Bu arada, İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband, Kenya'da devlet başkanlığı seçimini kimin kazandığını bilmediğini belirterek, seçimden sonra çıkan şiddet olaylarından hem devlet başkanı Mwai Kibaki, hem de muhalefeti sorumlu tuttu. David Miliband, BBC radyosuna yaptığı açıklamada, hem iktidar hem de muhalefetin seçime hile karıştırıldığını iddia ettiğini belirterek, aralarındaki farklılıkları gidererek bir uzlaşmaya varmanın devlet başkanı Kibaki ve muhalefetin devlet başkanı adayı Raila Odinga'ya düştüğünü söyledi.

Devlet başkanlığı seçimini kıl payı kazandığı açıklanarak alelacele ant içip ikinci dönem devlet başkanlığı görevine başlayan Kibaki, muhalefete görüşme çağrısında bulunmuş, ancak Odinga bu çağrıyı reddederek, Kibaki ile ancak "devlet başkanlığına seçilmediğini ilan etmesi durumunda görüşeceğini" söylemişti. İngiltere Dışişleri Bakanı Miliband, İngiltere'nin tartışmalı seçimler ve sonrasında çıkan şiddet olaylarından kimi sorumlu tuttuğunu söyleyemeyeceğini belirterek, "bu iki açıdan o kadar kolay değil, ilk olarak kimin kazandığını bilmiyoruz. Bildiğimiz şey her iki tarafın da ciddi iddiaları olduğu. İkinci olarak, her iki tarafın da böyle bir durumda gerçek sorumluluğu vardır" dedi.

/ NAİROBİ

03.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kenya, yeni Ruanda olma yolunda!

  Seçim krizi, rejim krizine döndü

  İngiltere ve ABD'den ortak uzlaşma çağrısı

  Butto'nun katillerini bildirenlere ödül

  Fransa Pakistan'a uzman desteği önerdi

  Irak'ta geçen yıl 24 bin Iraklı öldü

  Suriye, Fransa ile işbirliğini kesti

  Peres: İran ile savaş olacağına inanmıyorum

  Şili'de yanardağ patladı


 Son Dakika Haberleri