Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Evlilikleri sadakat ve sevgi üzerine kurun

Günümüzde problemli bazı evliliklerin öncesinde kişilerin hayaller üzerine kurulan birliktelikleri hüsranla sonuçlanıyor. Oysa aile bağlarının kuvvetli olması için eşlerin birbirine karşı sevgi ve saygıda dengeyi korumaları gerekiyor. Bu da özellikle aile içi eğitimden geçiyor.

Eğitimci Rüstem Çetinkaya, aile içi eğitimin günümüzde daha önemli bir hale geldiğini söyleyerek, evliliklerdeki temel sorunlardan birisininde ailedeki eğitimsizlikten kaynaklandığını anlatıyor.

Teknoloji ve bilgi kirliliği sebebiyle iyi bir neslin yetişmesi için sabır ve emek gerektiğini vurgulayan Çetinkaya, aile içi verilecek eğitimin ilerde aile hayatında ne kadar etkileyeceğinin gözle görüleceğini ifade etti. Aile içi eğitim ve evlilik konularında bilgiler aktaran Rüstem Çetinkaya, kişilerin evlilikleri konusunda nelerin yapılması ve yapılmaması gerektiği konusunda önemli bilgiler verdi.

Hayatın her şekilde devam ettiğini hatırlatan Çetinkaya, insanların kendine göre mal ettiği prensipleri zamanla alışkanlık haline getirmesini istedi.

Çetinkaya, aile içinde temel esasın karşılıklı sevgi, saygı ve sadakate dayandığını vurgulayarak, bu etkenlerin güçlü olması halinde aile bağlarının da daha kuvvetli olacağını dile getirdi.

Aileyi bir bahçeye benzeten Çetinkaya şöyle devam etti: "Bir bahçeye ekilen ağaçtan alınacak meyve ne kadar güzelse, aile içi verilen eğitimden sonra görülecek davranış ve anlayış da o kadar önemlidir. Çünkü yuva böyle bir atmosferde kurulmalı ki ondan verim alınsın. Kişiler yuva kurmadan önce hayal aleminde dolaşırlar. Hayaller üzerine kurulan evlilikler temeli sağlam olmayabiliyor. İki insanın karakterleri düşünceleri ayrı olabilir. Hayallerden ziyade sevgi, saygı ve sadakat üzerine kurulan evliliklerden daha çok verim alınır. Kişiler arasındaki evliliklerin başarısı yüzde 100 olmayabilir. Bunu zaten beklemek de hayal olur. Ancak yüzde 70'i yakalamak büyük bir başarıdır. Hatasız kul olmaz, çünkü insanları hatalarıyla olurlarıyla kabul etmek lâzım. Onların hatalarını rehabilite etmek lâzım."

İnsanların kusurlarını düzeltmek isteyen kişinin işe kendi kusurlarını düzeltmekle başlaması gerektiğini ifade eden Çetinkaya, insanların kendi hatalarını düzeltmesi halinde dünyada hayat mükemmeliyet derecesine kadar varacağını söyledi.

Rüstem Çetinkaya evli çiftler arasında çıkabilecek bir tartışmada aynı anda iki kişinin kızmaması gerektiğine dikkat çekerek, "Birbirinize aynı anda bağırıp çağırmayın aksi takdirde zararını yine evli olan o kişi çeker. Çünkü kadere iman eden kederden emin olur. İyi niyetli insanlar her zaman için başarılı olmuştur" dedi.

/ ŞANLIURFA

04.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Risâle-i Nur'un gençlere etkisine hayranım

  EN PAHALI ELEKTRİK BİZDE

  AB'den vazgeçmeyin

  Yıldırım: Suriye bizim komşumuz

  CHP hukuku katlediyor

  301 utancına son verilsin

  Aleviler için çalışma

  Dink cinayetini araştıracak komisyon çalışmalarına başladı

  Gül: Kıbrıs'ta BM'yi esas alıyoruz

  1 haftada 123 kilo uyuşturucu ele geçirildi

  Asgarî ücrete iptal dâvâsı

  Türkiye'de muhalefet boşluğu var

  Bülent Ecevit'in arşivi yayımlanıyor

  Baran Tursun'u öldüren kurşuna inceleme

  Hastanelerde sancılı başlangıç

  Ev kadınlarına elektrik tasarrufu eğitimi verilecek

  İstanbul'a kar uyarısı

  Buz çözücü sistem devrede

  İSKİ, âfetlere teknolojiyle hazırlanıyor

  Evlilikleri sadakat ve sevgi üzerine kurun

  Hipertansiyonlu sayısı 20 milyon

  Sigara içilmeyen yerlerde, sigaraya başlama oranı az

  'Cep'leri aşırı kullanmayın

  Moral bozan sözler, anne sütünü azaltıyor

  Veremde erken teşhis çok önemli

  Ağıza bağlanan atkılar sık sık yıkanmalı

  Bilgisayar tehdit ediyor

  İnternet kullanımında 16. sıradayız

  Türkiye'den yeni reklâm kampanyası


 Son Dakika Haberleri