Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 04 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

301 utancına son verilsin

Mazlum-Der Kocaeli Şube Başkanı Nigar Gümrükçüoğlu, "Düşünce ve ifade hürriyetinin 301 ile kontrol altına alınması ve bu maddenin varlığını koruması hepimizin, iktidarın, muhalefetin tüm Türkiye'nin utancıdır" dedi.

Gümrükçüoğlu, 301. maddenin değiştirilmesini değil, tamamen kaldırılmasını istedi.

Mazlum-Der Kocaeli Şubesi, 301. madde üzerinde yapılması düşünülen değişikliklere yönelik İzmit Sabri Yalım Parkı İnsan Hakları Anıtı önünde bir eylem yaptı. Mazlum-Der Şube Başkanı Gümrükçüoğlu, burada yaptığı açıklamada, Anayasa'nın sivilleştirilmesi iddiası ile girilen hazırlık sürecini yakından takip ettiklerini, şu günlerde düşünce ve ifade özgürlüğüne yönelik yapılan çalışmaları kaygıyla gözlemlediklerini ifade etti. Düşünce ve ifade özgürlüğünün önünde ağır bir engel olan 301. maddeye ilişkin görüşmelerin yapıldığı şu zamanlarda henüz vakit varken bütün akıl ve vicdan sahiplerini tavır geliştirmeye davet eden Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

"Düşünce ve ifade hürriyetinin 301 ile kontrol altına alınması ve bu maddenin varlığını koruması hepimizin, iktidarın, muhalefetin tüm Türkiye'nin utancıdır. Bu utancı sürdürmek isteyen yetkililerin tavrı 301. madde üzerindeki çalışmalarda görülmektedir. 301. maddenin düşünce ve ifadenin hürriyeti konusunda esneklikten ziyade bir niyet okuyuculuğuna dönüştürüldüğü görülmektedir. Yapılan çalışmanın diline baktığımızda bir şahsın veya etnitisenin bir başka şahsı veya etnik kimliği aşağılamasından ziyade devlet yetkisin kullananların sadece bir etnik gurubu koruma histerisi ile insanların niyetlerini okuyup, ona göre hareket etmelerini sağlayacak açıklıkta olduğu görülüyor. Kanun uygulayıcıların hukuki olgunluğa sahip olmamaları ise mağduriyetin boyutunu arttırıyor."

"HÜKMÜ DEĞİL RENGİ DEĞİŞİYOR"

301. maddede yapılması öngörülen değişiklik önergelerinin maddenin hükmünü değil, sadece rengini değiştirecek nitelikte olduğunın anlaşıldığını kaydeden Gümrükçüoğlu, "Tarihe kara bir leke olarak düşen 301 yerine bugün değişik renkte bir 301 sürüldüğü görülüyor. Ayrıca AB kapısına gelen bir ülkenin batının dayatması ile hak ve özgürlük anlayışına şekil vermeye çalışması başlı başına bir ayıp iken ve bu madde ile yaşam hakkı dahi gasp edilirken maddede sadece renk değişikliği yapılarak yeni bir kılıf geçirilmesi kabul edilemez" diye konuştu.

Gümrükçüoğlu, Hrant Dink cinayeti ile maddenin kaldırılabileceğine dair üst üste açıklama yaparak demeçler veren AKP Hükümetinin ise bu süreçte elini taşın altına koymadığını öne sürdü. Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:

"Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin yaptığı açıklamada, yasadaki en önemli değişikliğin soruşturma izninin yeniden Adalet Bakanlığı'na verilmesi olduğuna dair ifadeleri ise olayın vahametini gözler önüne seriyor. Sayın Şahin'e kişi hak ve hürriyetlerinin, hiçbir siyasî partinin tekeline verilmeyecek nitelikte olduğunu hatırlatırız. Bu madde iktidarında, muhalefetinde, her kesimin samimiyet sınavıdır."

Gümrükçüoğlu, 301. maddenin değiştirilmesini değil, tamamen kaldırılmasını talep etti.

/ İSTANBUL

04.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Risâle-i Nur'un gençlere etkisine hayranım

  EN PAHALI ELEKTRİK BİZDE

  AB'den vazgeçmeyin

  Yıldırım: Suriye bizim komşumuz

  CHP hukuku katlediyor

  301 utancına son verilsin

  Aleviler için çalışma

  Dink cinayetini araştıracak komisyon çalışmalarına başladı

  Gül: Kıbrıs'ta BM'yi esas alıyoruz

  1 haftada 123 kilo uyuşturucu ele geçirildi

  Asgarî ücrete iptal dâvâsı

  Türkiye'de muhalefet boşluğu var

  Bülent Ecevit'in arşivi yayımlanıyor

  Baran Tursun'u öldüren kurşuna inceleme

  Hastanelerde sancılı başlangıç

  Ev kadınlarına elektrik tasarrufu eğitimi verilecek

  İstanbul'a kar uyarısı

  Buz çözücü sistem devrede

  İSKİ, âfetlere teknolojiyle hazırlanıyor

  Evlilikleri sadakat ve sevgi üzerine kurun

  Hipertansiyonlu sayısı 20 milyon

  Sigara içilmeyen yerlerde, sigaraya başlama oranı az

  'Cep'leri aşırı kullanmayın

  Moral bozan sözler, anne sütünü azaltıyor

  Veremde erken teşhis çok önemli

  Ağıza bağlanan atkılar sık sık yıkanmalı

  Bilgisayar tehdit ediyor

  İnternet kullanımında 16. sıradayız

  Türkiye'den yeni reklâm kampanyası


 Son Dakika Haberleri