Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Ürgüp'te barış ve sevgi rüzgârı

Bir turizm şehri olan Ürgüp'te Yeni Asya Gazetesi Temsilciliğince tertip edilen 'Bir Değer Olarak Barış Ve Sevgi Konferansı' gazetemiz yazarlarından Araştırmacı Yazar Halil Uslu tarafından verildi.

Kar ve tipiye rağmen Kırşehir-Kayseri-Aksaray, Nevşehir il ve ilçelerinin de iştirak ettiği geceye yoğun ilgi vardı. Sunuculuğunu Emre Tuncel'in yaptığı geceye, Bilal Hoca'nın okuduğu Kur'ân-ı Kerim tilâveti ile başlandı. Gecenin açış konuşmasını, Genç Yaklaşım Derneği Şube Başkanı Erdal Şenol yaptı. Erdal Şenol konuşmasında dünyanın barışa muhtaç olduğunu vurguladı. Toplantıda Baki Öncel tarafından okunan ve Peygamberimize atfen yazılan "Efendim" şiiri büyük ilgi gördü.

Daha sonra kürsüye gelen araştırmacı yazar Halil Uslu, hoş görünün, demokrasi ve barışın gideceği temel unsurun mukaddes dinler olduğuna işaret ederek, "Bunların hepsini son din olan İslâm ve son mukaddes kitap olan Kur'ân'da Rabbimiz derc etmiştir. Sayısız dokümanlar vardır. Meselâ Maide suresinin 32. âyetinde, 'Masum ve günahsız biri kişi öldürmek bütün insanlığı öldürmektir' buyrulmaktadır. Bunun ışığında Hz. Mevlânâ 'Bir kişi kurtarmak bütün insanlığı kurtarmaktır', Hz. Bediüzzaman 'Kimin imanı varsa o cihetle kardeşimizdir' ve Hz. Yunus Emre de 'Gönül yıkma Kâbe'yi yıkmış olursun' diyor. Bu müthiş değer manzumesini yakaladığımız zaman ülkelerin rengi değişecektir. Asr-ı Saadet modeli budur, beşeriyet buna ulaştıkça hoşgörü hâkim olacaktır. Katma değer vergisi olur da, bu hakikatlerin değeri olmaz mı?" diye konuştu.

Uslu şunları söyledi:

"Madem ki: BM kültür ve eğitim ünitesi olan UNESCO Mevlânâ'yı 2007 itibarıyla bütün dünyada anıyorsa, Türkiye'nin Millî Eğitim, Adalet, İçişleri ve Sağlık bakanlıkları kendi okul, ünite ve birimlerinde Hz. Mevlânâ'nın ve Hz. Bediüzzaman'ın eserlerini ders kitabı olarak okutmalıdırlar..O vakit ülkemizde demokrasinin ve hoşgörü ve barışın rengi daha da güzel hale gelecektir."

/ Emre Tuncel

08.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  San'atçılar toplumun aynası olmalı

  Ürgüp'te barış ve sevgi rüzgârı

  İnsanlığın ortak mirası sema korunacak

  Sütlüce'ye 10 yıl yetmedi

  Bursa'yı en güzel o anlatmıştı

  Cepteki yarışmada finale doğru


 Son Dakika Haberleri