Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 08 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Cepteki yarışmada finale doğru

"2. Nokia Nseries Kısa Film Yarışması''na başvurular sona erdi. Yarışmaya başvuran 350 kişiden ilk 10'a girenler hediye edilen cep telefonu ile birer kısa film daha çekecek. Bu aşamadan sonra ilk üçe girenlere ödülleri, 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali'nde verilecek.

Nokia sponsorluğunda bu yıl ikincisi düzenlenen Nokia Nseries Kısa Film Yarışmasına, kısa film tutkunları büyük ilgi gösterdi.

Yarışmaya başvuran 350 kişiden ilk 10'a giren katılımcılar, 14 Ocakta açıklanacak. Bu yarışmacılara birer Nokia N95 multimedya bilgisayarı hediye edilecek. Daha sonra 10 finalist, Nokia N95'lerle birer kısa film daha çekecek.

Ödüllü yönetmen Nuri Bilge Ceylan başkanlığında, sinema eleştirmeni Alin Taşçıyan, görüntü yönetmeni Gökhan Atılmış, Nokia Türkiye Pazarlama Müdürü Sertaç Şener ve İstanbul Film Festivali Direktör Yardımcısı Kerem Ayan'dan oluşan jüri, 10 film arasından yapacağı seçimle yarışmayı kazanan film ve yönetmeni belirlenecek. Tema ve tür gibi kısıtlamaların olmayacağı kısa filmlerin değerlendirilmesinde, teknik kaliteden çok özgünlük ve üreticilik dikkate alınacak. Sonuçlar, 10 Nisan 2008'de açıklanacak. Birinci 5 bin, ikinci 3 bin, üçüncü de 2 bin YTL ödül kazanacak. Ödül töreni, 5-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenecek 27. Uluslararası İstanbul Film Festivali kapsamında yapılacak ve festivalde Türk filmlerinden önce sinemaseverlere sunulacak.

08.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  San'atçılar toplumun aynası olmalı

  Ürgüp'te barış ve sevgi rüzgârı

  İnsanlığın ortak mirası sema korunacak

  Sütlüce'ye 10 yıl yetmedi

  Bursa'yı en güzel o anlatmıştı

  Cepteki yarışmada finale doğru


 Son Dakika Haberleri