Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Gürcistan seçimleri mahkemelik

Gürcistan'da hafta sonu yapılan cumhurbaşkanı seçimine katılan adaylardan Birleşik Muhalefet Hareketinin lideri Levan Gaçeçiladze, seçime hile karıştığını mahkeme yoluyla kanıtlayacaklarını söyledi.

Gaçeçiladze, gazetecilere yaptığı açıklamada, seçim sonucunu protesto için bugün yapmayı planladıkları gösteriyi iptal ettiklerini belirterek, seçime büyük hile karıştığını ve bunu da ispatlamak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını kaydetti. Seçimin ikinci tura kalması ve hilenin ortaya çıkması için mahkemeye gideceklerini söyleyen Gaçeçiladze, hileli olan sandıklardan çıkan sonuçların iptal edilmesi gerektiğini vurguladı. Seçimi, ilk turda aldığı yüzde 52 oy oranıyla kazanması kesinleşen Mihail Saakaşvili de açıklamasında, sonuca etki edecek hiçbir ihlale rastlanmadığını ve ülke tarihindeki en başarılı seçimin yapıldığını kaydetti. Saakaşvili, yabancı gözlemcilerin de demokratik standartlara uygun ve başarılı seçim yapıldığı değerlendirmesinde bulunduğunu belirterek, Avrupalı gözlemcilerin hiçbir seçimi bu kadar başarılı bulmadığını söyledi.

Seçimi rekor düzeyde yabancı gözlemcinin izlediğini söyleyen Saakaşvili, ülkesinde demokrasinin yerleşmeye başladığını ve bunu herkesin kabullenmesi gerektiğini kaydetti. Saakaşvili, yemin ederek görevine başladıktan sonra Rusya ile ilişkilerin normalleşmesi için çaba harcayacağını da belirtti.

Bu arada, Gürcistan'da muhalefet liderleri, Merkez Seçim Komisyonu Başkanı Levan Tarhınişvili'nin görevinden istifa etmesini istedi. Birleşik Muhalefet Hareketinin lideri Levan Gaçeçiladze, önceden bildirmeden gittiği Merkez Seçim Komisyonu binasında Tarhınişvili ile yaptığı görüşmede, seçime büyük oranda hile karıştığını ileri sürerek, kendisine verilen en az 500 bin oyun çalındığını da iddia etti. Tarhınişvili'nin, seçime karıştırılan hile oyunlarına ortak olduğunu ve dolayısıyla görevinden bir an önce istifa etmesini istediklerini kaydeden Gaçeçiladze, görüşmede "Gürcistan halkını niçin aldatıyorsunuz? Gerçek sonuçları niçin halktan gizli tutuyorsunuz" diye sordu. Gaçeçiladze, seçim sonucunu protesto etmek amacıyla açlık grevine başlayacağını da belirterek, "Mihail Saakaşvili ve Nino Burcanadze beni öldürünceye kadar mücadeleme devam edeceğim" dedi.

/ TİFLİS

09.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistinliler karamsar

  Rusya ve Çin: Uzayda da varız!

  Gürcistan seçimleri mahkemelik

  Rice'tan Kudüs gaspına tepki

  Obama depara kalktı

  Butto ailesi, Scotland Yard'a güvenmiyor

  Afganistan'da koalisyon askerleri öldürüldü

  Abdulkayyum suikasttan yara almadan kurtuldu


 Son Dakika Haberleri