Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 09 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Rice'tan Kudüs gaspına tepki

ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice, ABD Başkanı George Bush'un İsrail ve Filistin'e yapacağı resmî ziyaretin bir gün öncesinde, ABD'nin, Doğu Kudüs'teki Yahudi yerleşimleriyle ilgili görüşünü net bir şekilde ortaya koydu ve "ABD, Doğu Kudüs ve Batı Şeria'daki yerleşim faaliyetleriyle ilgili bir ayırım yapmıyor" dedi.

Rice, Yol Haritası'ndaki yükümlülüklerin, genel olarak yerleşim faaliyetleriyle ilgili olduğunu vurguladı.

George Bush ile birlikte, İsrail'e gelecek olan Rice, İsrail'in Jerusalem Post gazetesine verdiği demeçte, ABD'nin Doğu Kudüs'ün bazı mahallerinin "yerleşim" olduğuna inandığını ve Yol Haritası'nın ilk aşamasında yerine getirilmesi gereken yükümlülükler doğrultusunda, İsrail'in buralarda bina inşaatlarını durdurması gerektiğini belirtti. Özel olarak, Beytullahim yakınlarındaki Har Homa (Arapların Ebu Gneym Tepesi olarak adlandırdıkları bölge) yerleşimine atıfta bulunan Condoleezza Rice, "Har Homa, ABD'nin ta başından bu yana karşı olduğu bir yerleşimdir" dedi.

Rice, böylece Har Homa'da 307 birimlik yeni konut ihalesine gideceğini açıklayan ve Kudüs'ün, İsrail'in egemenliği altında olduğunu vurgulayarak, burada inşaat hakkı olduğunu belirten İsrail hükümetine karşı, ABD'nin daha önce yaptığı açıklamaların da ötesine giderek, kesin bir tavır belirlediğini gösterdi.

/ KUDÜS

09.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Filistinliler karamsar

  Rusya ve Çin: Uzayda da varız!

  Gürcistan seçimleri mahkemelik

  Rice'tan Kudüs gaspına tepki

  Obama depara kalktı

  Butto ailesi, Scotland Yard'a güvenmiyor

  Afganistan'da koalisyon askerleri öldürüldü

  Abdulkayyum suikasttan yara almadan kurtuldu


 Son Dakika Haberleri