Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Medeniyetler ittifakı somutlaşıyor

BM Medeniyetler İttifakı üst düzey yetkilisi Şamil İdris, Türkiye ile İspanya'nın eş başkanlığını yaptığı girişimin somut projelerin uygulanmasına yönelik kısmının başladığını belirtti.

İdris BM'de gazetecilere, İspanya'nın başkenti Madrid'te 15-16 Ocak günlerinde yapılacak girişim toplantısıyla ilgili bilgi verdi.

Şamil İdris, Madrid'te Medeniyetler İttifakı Birinci Forumunun yapılacağını ve bu forumun ittifak girişimi kapsamında ilk kez düzenleneceğini söyleyerek, forum çerçevesinde ''Medyada Hızlı Yanıt Mekanizması" ve "Medeniyetler İttifakı Bilgilendirme Merkezi" projelerinin açıklanacağını ifade etti.

İdris, ayrıca başta Türkiye ve İspanya olmak üzere foruma katılacak ülkelerin bazısının Medeniyetler İttifakı kapsamında ulusal projelerini açıklayacağını da bildirdi. BM yetkilisi İdris, Medeniyetler İttifakı Birinci Forumunun açılış konuşmalarını BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İttifak Yüksek Temsilcisi Jorge Sampaio, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriguez Zapatero'nun yapacağını belirtti.

/ BİRLEŞMİŞ MİLLETLER

10.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail, Bush'a akın etti

  Hürmüz'de gerginlik tırmanıyor

  3. önseçimde Clinton öne geçti

  Timbuktu'ya rüya gibi yolculuk

  3 Amerikan askeri öldürüldü

  Kibaki : Muhalefete kapımız açık

  Altın fiyatları rekora doymuyor

  Medeniyetler ittifakı somutlaşıyor


 Son Dakika Haberleri