Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Türkiye atölye gibi

Yurt içi ve dışında bugüne kadar açtığı sergilerin sayısını bile bilmeyen, uluslararası alanda Türk fotoğrafçılığını ve Türk kültürünü tanıtan fotoğraf sanatçısı Reha Bilir, Türkiye'nin, zengin mozaiği ile 'fotoğraf sanatçısı için atölye'' niteliği taşıdığını bildirdi.

Adana'da, ''Sonsuzluğa Davet'' adlı fotoğraf sergisi açan sanatçı Reha Bilir, son yıllarda, Türk fotoğraf sanatçılarının adlarını, uluslararası alanda daha sık duyurmaya başladığını, bunun diğer ülkelerin fotoğraf sanatçılarının da dikkatlerinden kaçmadığını söyledi.

Reha Bilir, fotoğraf çekiminin genelde hobi ile başladığını, ancak buna başlayanların büyük bölümünde tutkuya dönüştüğüne dikkati çekerek, ''Türkiye, fotoğraf sanatçısı için atölye niteliğinde. Türkiye'nin bu mozaiğinin sunduğu imkanlarla kendini geliştiren fotoğraf sanatçıları, bu yolla ülkemizin adını yurt dışında başarıyla duyuruyor'' dedi.

Yurt dışında açılan sergilerde birçok kişinin Türkiye'yi fotoğraflarla tanıma imkanı bulduğuna işaret eden Reha Bilir, bu fotoğraflara gıpta ile bakan başta Japonya ve Avrupa ülkeleri olmak üzere çok sayıda yabancı fotoğraf sanatçısının sadece fotoğraf çekimi için Türkiye'ye geldiklerini bildirdi.

Türkiye ile tanışan yabancı sanatçıların, tekrar gelebilmek için adeta can attıklarını ifade eden Reha Bilir, ''Buna, Japon Fotoğraf Sanatçıları Federasyonu Başkan yardımcısı Keiko Sato'yu örnek gösterebiliriz. Bu meslektaşımız, bizi sürekli arayarak, her fırsatta Türkiye'ye gelmek istediğini bildiriyor'' dedi.

Türk sanatçılarının ve fotoğraf tutkunlarının bu ayrıcalıklı konumu en iyi şekilde değerlendirmeleri gerektiğini vurgulayan Reha Bilir, şunları kaydetti:

''Dijital makinelerin getirdiği kolaylıklar herkese fotoğraf çekme imkanı veriyor, dünyada dakikada 5 milyon kare fotoğraf çekiliyor, ancak yeni fotoğraf sanatçıları yetiştirmek için üstatlara büyük görev düşüyor. Çağın teknolojiyle isteyen herkes deklanşöre basarak görüntü elde edebiliyor, ancak sanat fotoğrafı çekmek ayrı bir yetenek ve çaba gerektirir. Üstelik, bu tür çalışma fotoğrafı çekene daha fazla haz verir. Çünkü, komuta makinede değil, fotoğrafı çekendedir. Bu nedenle, gelecekte Türkiye'nin daha fazla fotoğraf sanatçısı ile yurt dışında tanıtılması için fotoğraf üstatlarına büyük görev düşüyor.''

10.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye atölye gibi

  Bursa'da tarih yeniden canlanıyor

  Köprüler K. Maraş'ı geçmişe bağlayacak

  Yoksulların Zaferi

  Osmanlı Coğrafyası


 Son Dakika Haberleri