Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 10 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Köprüler K. Maraş'ı geçmişe bağlayacak

Kahramanmaraş İl Turizm Konseyi Eylem Planı içerisinde bulunan tarihi köprülerin restorasyonu için hazırlıklar devam ediyor. Tarihi kültür varlıkların tahribini ve yok edilmesini önlemek amacıyla Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından köprülerin fotoğraflama ve arşivleme çalışmaları başlatıldı.

Kahramanmaraş'ta turizm faaliyetlerinin teşvikinin yanı sıra tarihi değeri bulunan mekanlarının restorasyon işlemleri konusunda olumlu gelişmeler yaşanıyor.

Tarihi evlerin eski ihtişamına kavuşmasının yanı sıra tarihi köprülerin restorasyonu için de gerekli çalışmalar yapılıyor. Bu kapsamda İl Turizm Konseyi Eylem Planı çalışmaları çerçevesinde Vali Niyazi Tanılır'ın talimatları ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Ulaştırma Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü, Tarihi Köprüler Daire Başkanlığı ile yapılan görüşme ve yazışmalar sonucunda çalışmalar devam ediyor.

Buna bağlı olarak Kahramanmaraş Merkez Tarihi Süleymanlı Köprüsü başta olmak üzere Tekke ve Kantarma Köprüsü, Kanlıdere, Aksu, Ceyhan Göksu, Gene, Körsulu, Yeniyapan, Dalyan ve Eski Köprüyü yaşatmak, tanıtmak ve tarihi kültür varlıkların tahribini ve yok edilmesini önlemek amacıyla fotoğraflama ve arşivlemede aşama kaydedildi.

Köprüler için İl Özel İdaresi rölöve, restitüsyon ve restorasyon projeleri hazırlatılacak. Bunun yanı sıra Karayolları Genel Müdürlüğü Tarihi Köprüler Daire Başkanlığı'nca her türlü yardım ve teknik destek sağlanacak ve tarihi köprülerin bakım-onarım ve restorasyonları yapılacak.

Eylem planı çalışmaları çerçevesinde önemli mesafeler alındığına dikkat çeken İl Kültür Turizm Müdürü Seydi Küçükdağlı, şehrin kültür hazinelerini korumanın büyük önem arz ettiğini söyledi.

Küçükdağlı, turizm faaliyetlerinin canlanması açısından da yapılan restorasyon çalışmalarının şehre katkısının olacağını ifade etti.

10.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Türkiye atölye gibi

  Bursa'da tarih yeniden canlanıyor

  Köprüler K. Maraş'ı geçmişe bağlayacak

  Yoksulların Zaferi

  Osmanlı Coğrafyası


 Son Dakika Haberleri