Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Basından Seçmeler

Pax Americana

Sizi hakikaten mutlu edebilir.

Huzurlu da kılabilir.

Birtakım ilkeler, şuydu buydu bir yana, eh işte arzulanan olmuştur.

O keskin cepheleşme, memleketi enine boyuna bölen, özellikle ilk cumhurbaşkanlığı seçimi sürecine giderken yoğunlaşıp genel seçimlerle bir noktaya varan yırtılma fermuarlanmıştır.

"Uyum içindedir" devlet zirveleri.

"Askere karşı AKP'ye oynamış" ABD, sonra "AKP'ye karşı askere oynamış", PKK ile ölümüne oynamış, tezkere faturasını burunlardan getirmek için en sayın burunlarımızla oynamıştır.

ABD gölgesinde muhafazakâr demokratlık yapanlar ile ABD gölgesinde ulusalcılık, milliyetçilik buyuranlar bir bakmıştır ki, dere tepe düz gidilmiş, "Amerikan barışı"na varılmıştır.

"Hudson keskinlikleri", Cumhuriyet mitingleri, darbe telkinleri, muhtıra vaazları bir bir sahneye koşulmuş, "ortak düşman" denen PKK'nın ölümle gözü dönmüş gençleri memlekete katliam katliam saplanmış, lakin nihayetinde hiza alınmıştır.

Ordu ABD ile yakın işbirliği içindedir.

İktidar ve Çankaya ABD ile yakın işbirliği içindedir.

Hazin olan, belki benim taş kafamla asla anlamadığım ise şudur:

Bir zamanlar en sirkeli, en naneli, en limonlu ABD "kritikleri" yapan demokrat, muhafazakar yazar, çizer cemaati, şimdi iktidar suyunda, bu "Pax Americana"ya ilkesiz övgüler düzmektedir ki, böyle "esnek düşünce özgürlüğü"ne çıkarmaya şapka da takke de yetmez.

Sözde ABD'ye tepki koyan ulusalcı, milliyetçi dürümler ise, bu derin tahlillerini asla ordu ile ABD ilişkisine dair değerlendirmeyle sulayamadıkları için sığlıkta karaya oturmuş Amerikan salatası vaziyetindedir.

Hepsini "Amerikan barışı" açısından kutlarız.

Tabii "Cihan"a ilişkin değil, sadece "yurttaki" sivil-asker yöneticiler için haysiyetli bir "sulh"tur.

Yüzde 80 işgal, savaş ve o nevi ABD politikaları karşıtı bir millet, önce birbirine vurdurulmuş, sonra yüzde 80 oranda "Kolomb'un yumurtası" gibi kırılıp şeyin üstüne oturtulmuştur.

Emeği geçen tüm sivil, asker idarecileri, diplomatları, enstitüleri, think tank'leri, tankları, düşünürleri, örgütleri, teröristleri, ajanları, provokatörleri, çeteleri kutlarız!

Ne mutlu, ABD'nin yedirdiğini yiyene!

Sabah, 10.1.2008

Umur Talu

11.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  ABD, karşılıksız sırt sıvazlamaz

  Pax Americana

  Cumhurbaşkanı'nın ABD gezisi ve İran

  "Kapsamlı çözüm" içerden gelmelidir


 Son Dakika Haberleri