Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

FIFA'dan uyarı mektubu

Dünya futbolunun patronu FIFA, Türkiye'de Futbol Federasyonu ile kulüpler arasında yaşanan genel kurul tartışmasını ve bakanlığın federasyonla ilişkilerini takip ettiğini bildiren bir mektup gönderdi.

Dünya Futbolunun patronu FIFA, Türkiye'de Futbol Federasyonu ile kulüpler arasında yaşanan genel kurul tartışmasını ve bakanlığın federasyonla ilişkilerini takip ettiğini bildiren bir mektup gönderdi. Futbol camiasında yaşananları yakından tekip etmeye ve uyarmaya devam ediyor. FIFA Başkanı Sepp Blatter, dün bir kez daha Haluk Ulusoy'a destek veren bir mektup gönderdi ve Türkiye'ye verilebilecek ağır cezaları ima ederek uyarılarda bulundu.

MEKTUP DOĞRULANDI

Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Metehan Berktaş, KanalTürk Televizyonu'nda yayınlanan 5. Boyut programına katılırken son derece önemli bir açıklama yaptı. Berktaş, FIFA Başkanı Blatter'den bir mektup aldıklarını belirterek, Blatter'in uyarılarını canlı yayında anlattı. Berktaş'ın ifadelerine göre, Dünya Futbolu'nun patronu ve Federasyonlara talimat verebilecek tek mercii olan FIFA Başkanı Blatter mektupta önemli konulara değindiğini belirterek, şu açıklamaları yaptı;

ULUSOY'A DESTEK VERDİ

"Sayın Başkan Haluk Ulusoy, değerli kardeşim" ifadesiyle başlayan mektupta, son günlerde yaşanan gelişmelere değinen Blatter, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'na söylediklerini hatırlattı. Yeni yasa TBMM'den geçtiğinden beri Türkiye'yi yakından izlediklerini ifade eden ve 19 Aralık'ta Spor Bakanı Murat Başesgioğlu'na yazdığı mektupta açıkladığı gibi yeni yasanın FIFA'nın istediği pozitif değişiklikleri kapsadığını söyleyen Blatter, ardından önemli bir ifade kullandı.

İHRAÇ TEHLİKESİ VAR

Blatter, 19 Aralık'ta Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu'na yazdığı mektupta yeni yasaya eklenen ve Futbol Federasyonu'nu 30 gün içinde seçime çağıran madde hakkında uyarıda bulunduğunu ifade ederek "Spor Bakanı'na söylediğim gibi geçici madde uygulanmadan önce mutlaka FIFA ve UEFA ile tartışılmalıdır." dedi. Futbol Federasyonu'nun yetkilerine el konularak kayyum atanması yine FIFA'nın özerkliğe müdahale edilen ülkelere yaptıklarını gündeme getirdi. Başta Yunanistan ve İran olmak üzere birçok ülke ihraçtan son anda ve FIFA'nın söylediklerini yaparak kurtulmuştu.

11.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  FIFA'dan uyarı mektubu

  Hidayet coştukça coştu

  Cisse: Türk futbolunda disiplin yok

  Fatih Terim'in acı günü

  2007'nin en iyi hakemi Markus Merk

  Yanal, ya tavrını koy ya da!

  Brezilyalı Santos 3,5 yıl Manisa'da

  Sivasspor- Trabzon maçı bileti 5 YTL


 Son Dakika Haberleri