Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 11 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

Yanal, ya tavrını koy ya da!

Trabzonspor sadece futbol takımı değildir. Trabzonspor, on bir oyuncu, bir hoca, bir başkandan da ibaret değildir. Esas Trabzonspor, bunların dışındadır. Trabzonspor'un sahipleri bunların dışında kulübün üyesi ya da taraftarı olan herkestir.

İşte bu herkes mutsuz. Diğerlerini bilmiyorum.

Bana göre Trabzonspor son iki sene sürekli kaybediyor. Kazansa da kaybediyor. Yıllar önce hiç unutmuyorum, Adana Demirspor'u 8-0 yenen bir Trabzonspor vardı sahada. Hem de o zamanki Demirspor, şimdikini onla çarpar ikiye bölerdi. Düşünün ki o zamanın Trabzonspor'u nasıl bir ekip ruhu taşıyordu. Üstelik şampiyonluk senelerine de uzaktı. O zaman bir oyuncu 100 lira kazanıyordu, şimdi 10 bin lira kazanıyor.

Sorununuz ne anlamıyorum? Söyleyin sorununuzu. Adana Demirspor'a, Urfa'ya, Bandırma'ya yenilebilirsiniz, bunlar futbolda var. Ama böyle hayati bir maçta bu yenilgi özrü kabul değil. Senin kulübün bir hafta önce büyük bir medya şirketiyle naklen yayın anlaşması yapıyor. Yani bu ne demek? Kulübe para akacak. Ama Trabzonspor nerede? Kupada yok, ligde yok, deplasmanda yok. Yok oğlu yok. Ee hiçbir yerde olmayan bir takıma hangi medya para verir?

Trabzonspor'dan dolayı yüz binlerce Trabzonsporlu Digitürk alıyor. Stada kimse gitmiyor, yakında Digitürk'ü de hiçbir Trabzonsporlu izlemese şaşırmayın.

Hocama soruyorum;

Sayın hocam, istediğin oyuncular alınmayacaksa bak rezil olur gidersin Trabzon'dan söyleyeyim. Ya dediğin dedik olsun ya da bizden uzak ol. Sonunda hesap sana kalır. Şahsen üzülürüm.

Başkan ve yönetim kuruluna soruyorum;

İki maç iyi gitti diye aday olacağız, Akyazı başlayacak türünden açıklamalar ettiniz. Siz kalmak istiyorsunuz ama sizin kalmanızı maalesef isteyen yok. Bu da bir gerçek. Saha sonuçları da aleyhinizde. 2 sene önceki takım bu takımdan iyiydi. İki sene önceki yönetim sizden iyiydi. Bu gerçekleri söylemem lâzım. Kötü bir Trabzonspor'un iyi yönetimi olamazsınız. Bunu başarmak zor. Akyazı'ya değil stadyum, Amsterdam Arena Stadı'nı dikseniz, bu milletin gönlünü alamazsınız. Bu millet yarın size stadyumu değil, Adana Demirspor maçını soracak.

Futbolcu kardeşlere de bir çift serzenişim var. İş dünyasının içinde biri olarak, çalışma arkadaşlarıma hep şunu derim:

"Çok yüksek ya da çok düşük performans göstereceğinize, normal standart performansla çalışın, bu daha faydalı."

Şimdi bir maçta performans tavan, öbür maçta yerlerde sürünüyor. Sizi de rahatsız eden bir şeyler varsa bunu paylaşın. Ki belli ki kafanız dolu. Ama unutmayın, dünyanın en zor, ama en kazançlı birkaç işinden birini yapıyorsunuz. Sizi havaya sokacak olan hocanızdır. Sizin performansınız yüzde 50 hocanıza bağlı. Yüzde 50 de size.

Bana göre kupa olayı bu sene bitti. Artık çok az bir şansı kaldı Trabzonspor'un. Bundan sonra camia biraz daha seçim havasına girer gibi geliyor bana.

Kadir BIYIKLI

11.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  FIFA'dan uyarı mektubu

  Hidayet coştukça coştu

  Cisse: Türk futbolunda disiplin yok

  Fatih Terim'in acı günü

  2007'nin en iyi hakemi Markus Merk

  Yanal, ya tavrını koy ya da!

  Brezilyalı Santos 3,5 yıl Manisa'da

  Sivasspor- Trabzon maçı bileti 5 YTL


 Son Dakika Haberleri