Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Anayasa kesinlikle değişmeli

Türk-İş Genel Mali Sekreteri ve Demiryol-İş Sendikası Genel Başkanı Ergün Atalay, Anayasanın kesinlikle değişmesi gerektiğini belirterek, "İhtilâl anayasasının bu ülkeye getirdiği hiçbir şey yok. Anayasanın 4'te 1' son 25 yılda değişti zaten. Herkesin bu konuda katkı yapması gerekiyor'' dedi.

Atalay, yaptığı açıklamada, 3 Ocakta yapılan Ekonomik ve Sosyal Konsey Toplantısı'nda hükümete Türk-İş'in taleplerini ilettiklerini hatırlattı. Sosyal Güvenlik Yasası'nda değişiklik yapılması düşünülen alanlarda Türk-İş'in isteklerinin de dikkate alınması gerektiğini kaydeden Atalay, şunları söyledi:

''15 Ocak'ta 81 vilayetin temsilcisiyle AK Parti Genel Merkezine giderek yeni Sosyal Güvenlik Yasası ile ilgili taleplerimizi son şekliyle sunacağız. Ekonomik Sosyal Konseyde Türk-İş adına taleplerimizi Başbakanımızın da katıldığı, 12 bakanımızın olduğu toplantıda ilettik. En önemli problemimiz, emeklilik için ödenmesi gerekli olan 7 bin günlük iş günü priminin 9 bin iş gününe çıkarılmasıdır. Ayrıca, 2009 yılından sonra emekli maaşlarında bir azalma olacağı görüşü de hakim. Bu sorunun da düzeltilmesi gerekiyor. Üçüncü önceliğimiz ise emeklilik yaşının 65 olmasıdır. Bu sorunlarla ilgili görüşlerimizi hükümete 15 Ocakta yeniden ileteceğiz.''

"İHTİLÂL ANAYASASININ

GETİRDİĞİ HİÇBİR ŞEY YOK"

Hükümetin yeni anayasa hazırlık çalışmalarıyla ilgili görüşlerini almasını olumlu bulduğunu belirten Ergün Atalay, bu konudaki görüşlerini Hükümete aktardıklarını kaydederek, şöyle devam etti:

''Anayasa değişikliğiyle ilgili çeşitli görüşmelerimiz oldu. Anayasanın kesinlikle değişmesi gerekiyor. Türk-İş olarak bu doğrultuda görüş bildiriyoruz. Bugüne kadar anayasa değişmesin diyen hiçbir kurum yoktu ama değiştirilirken de toplumun tamamını kucaklayacak, toplumun büyük bölümünün örtüşeceği yeni bir anayasa yapılması lâzım. Türk-İş olarak işçilerin taleplerini ileteceğiz. Anayasanın kesinlikle değişmesi lâzım. İhtilâl anayasasının bu ülkeye getirdiği hiçbir şey yok. Anayasanın 4'te 1' son 25 yılda değişti zaten. Herkesin bu konuda katkı yapması gerekiyor.''

/ SAKARYA

14.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Anayasa kesinlikle değişmeli

  Şiddet, alkol, sigara

  PKK'ye giren fazla yaşamıyor

  Meclisin gündemi yoğun

  Gül'ün gündeminde 'stratejik ortaklık' var

  "301'i en çok askerler kullanıyor"

  Yargıtay'da başkanlık seçimi bugün devam edecek

  Doğu'da sibirya soğukları

  İstek gelirse Aleviler için adım atarız

  Balık çiftlikleri açığa taşınıyor

  Milletvekilleri, Beyşehir Gölü'nü inceleyecek

  Gümrüğün en önemli sorunu imaj

  İzmir'in zemini araştırılacak


 Son Dakika Haberleri