Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

İstek gelirse Aleviler için adım atarız

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Erdoğan, Alevilerin taleplerine ilişkin adım atabilecekleri mesajını verdi.

Başbakan Erdoğan, İspanya Başbakanı Jose Luis Rodriquez Zapatero'nun dâvetlisi olarak resmî ziyarette bulunmak ve Medeniyetler İttifakı 1. Forumu'na katılmak üzere Madrid'e hareketinden önce Atatürk Havalimanı Devlet Konukevi'nde basın toplantısı düzenleyerek, ziyaretine ilişkin bilgi verdi. İspanya Başbakanı Zapatero'nun resmî dâvetlisi olarak bu ülkeye gerçekleştireceği ziyaret sırasında Zapatero ile yapacakları görüşmelerde ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve uluslararası alanlardaki son gelişmeler üzerinde duracaklarını kaydetti.

Erdoğan, "Terörle uzun yıllar mücadele etmiş, halen de etmekte olan İspanya ile uluslararası teröre karşı alınabilecek tedbirler ve iş birliği konusunu da görüşme fırsatı bulacağız" dedi.

Erdoğan, iki ülke arasındaki ticarî ve ekonomik ilişkilerin daha da geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla Türk ve İspanyol iş çevrelerinin de bir araya geleceği iş konseyi toplantısına katılıp birer konuşma yapacaklarını belirtti.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, "Alevilerin düzenlediği iftar yemeğine katıldınız. Bu yemekte sizden bir talepte bulundular mı?" şeklindeki sorusuna şu karşılığı verdi:

"Doğrusu zaman zaman bunların dedikoduları yapılıyor. Bize şu anda konuyla ilgili iletilen net bir şey olmadı. Ancak şahsıma ulaşmış böyle bir talep yok. Ulaştığında da biz bunlara uzak kalmayız, değerlendiririz. Anayasa ve yasalar içerisinde yapılabilecek bir şey varsa bunlar için de gerekli adımları atarız."

/ İSTANBUL

14.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Anayasa kesinlikle değişmeli

  Şiddet, alkol, sigara

  PKK'ye giren fazla yaşamıyor

  Meclisin gündemi yoğun

  Gül'ün gündeminde 'stratejik ortaklık' var

  "301'i en çok askerler kullanıyor"

  Yargıtay'da başkanlık seçimi bugün devam edecek

  Doğu'da sibirya soğukları

  İstek gelirse Aleviler için adım atarız

  Balık çiftlikleri açığa taşınıyor

  Milletvekilleri, Beyşehir Gölü'nü inceleyecek

  Gümrüğün en önemli sorunu imaj

  İzmir'in zemini araştırılacak


 Son Dakika Haberleri