Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 14 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Gül'ün gündeminde 'stratejik ortaklık' var

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, ABD gezisinin hemen ardından bugün resmî bir ziyaret için Mısır'a gidecek. Türk Sanayi Bölgesinin temelinin atılacağı ziyaret sırasında geçen Kasım ayında İstanbul'da imzalanan anlaşma ile start verilen "stratejik ortaklık" çerceve anlaşmasının uygulanmasının da ele alınması bekleniyor

Abdullah Gül, Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in konuğu olarak 14-16 Ocak tarihleri arasında Mısır'a resmî bir ziyarette bulunacak. Gül'ün ziyaretinin, hem siyasi, hem de ekonomik açıdan önem taşıdığı belirtiliyor. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve çok sayıda işadamının da yer alacağı bir heyet ile birlikte Kahire'ye gidecek Cumhurbaşkanı Gül, Mübarek ile görüşmelerinde Ortadoğu sorunu başlıca bir madde oluşturacak. Hüsnü Mübarek, son olarak Mart 2007'de Türkiye'yi ziyaret etmişti.

Irak gibi diğer bölgesel konuların da ele alınacağı ziyaret, özellikle ikili işbirliğinin geliştirilmesi açısından ön plana çıkıyor. Görüşmelerde geçen Kasım ayında İstanbul'da imzalanan anlaşma ile start verilen "stratejik ortaklık" konusu da üzerinde durulması bekleniyor. İkili ilişkileri "stratejik ortaklık" düzeyine çıkartma karara alan Türkiye ile Mısır, 5 Kasım'da İstanbul'da iki ülkenin dışişleri bakanlarınca imzalanan "Stratejik Ortaklık İçin Çerçeve Belgesi" ile terörizm ile mücadelede gibi konular da "stratejik diyaloğun" kurulması da amaçlanıyor.

/ ANKARA

14.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Anayasa kesinlikle değişmeli

  Şiddet, alkol, sigara

  PKK'ye giren fazla yaşamıyor

  Meclisin gündemi yoğun

  Gül'ün gündeminde 'stratejik ortaklık' var

  "301'i en çok askerler kullanıyor"

  Yargıtay'da başkanlık seçimi bugün devam edecek

  Doğu'da sibirya soğukları

  İstek gelirse Aleviler için adım atarız

  Balık çiftlikleri açığa taşınıyor

  Milletvekilleri, Beyşehir Gölü'nü inceleyecek

  Gümrüğün en önemli sorunu imaj

  İzmir'in zemini araştırılacak


 Son Dakika Haberleri