Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Millet destek verdi, çözüm istiyor

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, her seçim öncesi başörtüsü tartışmalarının gündeme getirildiğine, yaklaşan yerel seçimler öncesinde de benzer tartışmalara başlandığına dikkat çekti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın şikâyet etmeye hakkı olmadığını vurgulayan Soylu, "Cumhurbaşkanlığı, YÖK, hükümet, Meclisin büyük çoğunluğu var. Halkın verdiği destek daha ne olabilir? Hâlâ bunu ülkenin önüne mesele olarak getirmek doğru mu?" diye sordu.


Henüz netleşmiş bir durum yok

Başbakan Erdoğan'ın "Velev ki siyasî simge bile olsa başörtüsü takmak suç olamaz" çıkışını yaparken ifade ettiği "Bu sorunu anayasa içerisinde çözmek

Türkiye bu ayıptan kurtulmalı

Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay ise, yaptığı açıklamada, "Siyasi simge denilerek hak ihlalleri üzerinde pazarlık yapılmaya çalışılıyor. Sayın


  Kutan: Kimsenin sabrı kalmadı

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başörtüsü sorunu ile ilgili sözlerini değerlendirirken, başörtüsü zulmü konusunda milletin sabrı kalmadığını belirterek, "İnsan hak ve özgürlükleriyle bağdaşmayan ve hiçbir hukukî dayanağı olmayan böylesine anlamsız ve zorba bir yasağın yıllardır uygulanıyor olması en başta demokrasimiz adına utanç vericidir" dedi.


  İslâma ve Peygambere hakaret kabul edilemez

Avusturya'da aşırı sağcı Özgürlükçüler Partisi Graz eyalet adayı Susanne Winter'in Peygamberimize yönelik hakaret içeren sözlerine Cumhurbaşkanı Heinz Fischer sert tepki gösterdi.


  Dönem başkanından destek

Avrupa Birliği dönem başkanı Slovenya'nın Başbakanı Janez Jansa, "Ülkesinin altı aylık dönem başkanlığı boyunca, Türkiye ve Hırvatistan ile tam üyelik müzakerelerinin devam etmesi için gerekli bütün çabayı göstereceğini" söyledi.


  'Medeniyetler İttifakı'nın temel unsurları Türkiye'yi AB'ye katacak'

İspanya Dışişleri Bakanı Miguel Angel Moratinos, Medeniyetler İttifakı forumunda yaptığı konuşmada, Türkiye'nin AB süreciyle ilgili Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri konusunda, "Erdoğan'ın çok büyük haklılığı var" dedi.


  Gençleri alkolden koruyalım

Yeşilay'dan yapılan açıklamada, ilköğretim öğrencileri arasında en az bir kez alkol kullananların oranının % 15,4 olduğuna dikkat çekilerek, tıpkı Ulusal Tütün Kontrol Programı gibi alkolde de gelecek nesilleri koruyabilmek için çeşitli tedbirler alınması istendi.


  Babacan: Türkiye, kalıpları yıkacak

Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, "Türkiye'nin AB'ye üyeliği bütün yerleşmişkalıpları yıkacak bir unsur olacaktır" dedi.


  İKO'den Brüksel'e ofis

İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Genel Sekreteri Ekmelettin İhsanoğlu, Brüksel'de İslam Konferansı Örgütü ofisi açacaklarını bildirdi.


  Doğu'da Sibirya soğukları sürüyor, Ardahan -33

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkisini sürdüren aşırı soğuklar hayatı olumsuz yönde etkilemeye devam ederken, gece en düşük hava sıcaklığı eksi 33 dereceyle Ardahan'da ölçüldü.


  Yeşilırmak dondu

Amasya'da, 47 yıldan bu yana görülmeyen soğuklar nedeniyle kentin içinden geçen Yeşilırmak'ın bazı bölümleri yer yer dondu.


  Meke Gölü buz tuttu

Konya'nın Karapınar ilçesinde bulunan Meke Gölü'nün bir bölümü, aşırı soğuklar nedeniyle dondu.


  Kazanılmış haklar korunsun

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, reformun yenilik ve yeni haklar vermek olduğunu belirterek "Oysa, sosyal güvenlik yasa tasarısı ile yeni haklar verilmediği gibi, kazanılmış hakların ortadan kaldırılması söz konusudur" dedi.


  Gül'ün himayesinde okuma kampanyası

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün önderliğinde Mart ayında "Türkiye Okuyor" kampanyası başlatılacak.


  Sevgi Köyüne validen ziyaret

Bursa Valiliğince yaptırılan, faaliyetleri ve mimarisiyle göz doldurarak tüm Türkiye'ye örnek olan Sevgi Köyünü Vali Şahabettin Harput , incelemelerde bulundu.


  Anadolu özel eğitimde büyük şehirleri solluyor

2007 ÖSS sonuçlarının illere göre değerlendirmesinin yapıldığı ÖSYM verileri mega şehirlerdeki özel okulların, puanlarının son yıllarda düşüşte olduğunu gösteriyor. Anadolu kentlerinin gözle görülür bu başarısının yanında, geçmiş yıllarda sürekli birinci görmeye alıştığımız İstanbul'daki özel okulların birbirleriyle olan kıyasıya yarışı da listelere yansıdı.


  Ege organ bağışında önde

Türkiye'de daha çok canlı donörden yapılan ve kadavrada eksikliği hissedilen organ bağışında, Ege Bölgesi'nin ülke standartlarının üzerinde seyrettiği bildirildi.


  Konut seçiminde tercihler değişiyor

Ankaralılar, konut seçiminde tercih edilen semtler şirketler tarafından büro olarak kullanılmaya başlayınca iş merkezlerinin yoğunluğundan kurtulmak için Eskişehir yolu, Çayyolu-Ümitköy güzergahındaki konutları tercih etmeye başladılar.


  Sahipsiz hayvanlara iş adamlarından destek

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesinin (DOSAB), merkez Osmangazi İlçe Belediyesinin, Almanya Hayvanları Koruma Derneğinin (Pro-Annimalle) desteğiyle oluşturduğu ''Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezine, her ay 10 bin YTL destek sağlayacağı bildirildi.


  Kelliğe gen testi

Erkeklerin ilerde kel olup olmayacağı, gen testiyle belli oluyor.


  Soğuklarda donmaya karşı nasıl korunalım?

Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil Tıp Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Demircan, ülkenin birçok bölgesini etkisi altına alan dondurucu Sibirya soğuklarından, "bilinçli hareket edilerek korunmak gerektiğini'' söyledi.


  Kahvaltı öğrencinin başarısını etkiliyor

Mardin İl Sağlık Müdürü Dr. Sait Avar, ailelerin çocuklarını sabah kahvaltısı yaptırmadan kesinlikle okula göndermemesi gerektiğini belirterek, kahvaltısız okula giden öğrencinin derslerinde başarısız olduğunu söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri