Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Geleneğin en lezzetli hali

Anadolu Halk Mutfağı Derneği tarafından düzenlenen ''Geleneksel Lezzetler Şenliği''nin 3'üncüsü, Karabük Valiliği ve Safranbolu Belediyesinin ev sahipliğinde 23-25 Mayıs tarihlerinde Safranbolu'da gerçekleştirilecek.



Azerbaycanlı san'atçıdan engelli çocuklar yararına fotoğraf sergisi

Azerbaycanlı Fotoğraf Sanatçısı Alyat Burç'un "Anılar" ismini verdiği fotoğraf sergisi, Ziraat Bankası Mithatpaşa Sanat Galerisi'nde fotoğraf severlerin beğenisine açıldı. Sergide satılan fotoğrafların geliri ise, engelli çocuklara tekerlekli sandalye olarak geri dönüyor.



Söz "Şah Ney"de

Neyzen Süleyman Erguner, Şah Ney'i ile bugün sahne alacak. Sazlı ve sözlü eserlerin icra edileceği "Tende Cânım" isimli konserde üstada İhsan Özgen kemençesiyle, Murat Necipoğlu ise gazel ve kasideleriyle eşlik edecek.



Gençlerin ebru ilgisi artıyor

Ege Üniversitesi (EÜ) Ebru Sanatı Topluluğu, kaybolmaya yüz tutmuş ebruyu sevdirmeyi amaçlıyor. Son yıllarda gençlerin bu sanata daha fazla ilgi duyduğunu ifade eden Topluluk Başkanı Seçil Duyar, "Önemli olan, duyguları açığa çıkarmada etkili bir araç olan ebrunun yaşamaya devam etmesini sağlamak ve eğitmen yetiştirebilmek" dedi.



Rusya 2008'i 'Türk Kültür Yılı' ilân etti

Yıl boyunca Rusya'da yapılacak etkinliklere Tarkan, İdil Biret, Sertab Erener ve Şebnem Ferah konserleri damgasını vuracak.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri