Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 17 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Henüz netleşmiş bir durum yok

Başbakan Erdoğan'ın "Velev ki siyasî simge bile olsa başörtüsü takmak suç olamaz" çıkışını yaparken ifade ettiği "Bu sorunu anayasa içerisinde çözmek arzumuzdur" düşüncesi, Yardımcısı ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı tarafından teyid edilmedi. Başörtüsü konusundaki bir değişikliğin anayasa taslağında yer alıp almayacağının sorulması üzerine Yazıcı, "Bu konuda netleşmiş bir durum yok" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Başörtüsü meselesini anayasa ile çözeceğiz" açıklamasına karşın Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, bu konuda spesifik bir çalışma olmadığını bildirdi.

Yazıcı, TBMM Adalet Komisyonuna gelişinde gazetecilerin başörtüsü ve anayasa değişikliği konusundaki sorularını cevapladı. Bir gazetecinin ''türban konusunda yasal bir çalışma yapılıyor mu?'' sorusunu Yazıcı, ''Hayır... Türban konusunda öyle spesifik bir çalışma yok. Anayasa ile ilgili bir çalışma var. O da yakında kamuoyuna açıklanacak'' diye cevapladı.

Toplumun değişik kesimleri, meslek kuruluşları ve ilgililerin yeni anayasa değişikliğini tartışacaklarını ifade eden Yazıcı, daha sonra da bu konudaki metnin teklif haline getirileceğini söyledi.

"Hükümetin bu konuda kafasındaki düşünce tam olarak nedir?'' sorusunu da Yazıcı, şöyle cevapladı:

"Hükümetin kafasında böyle belli bir konuya ilişkin spesifik bir düşünce var' demem söz konusu değil. Ama biz başından beri 'üç Y ile mücadele edeceğiz' dedik. Bunlar, Yoksulluk, Yasaklar ve Yolsuzlukla mücadele... Dolayısıyla bu üç 'Y' mücadelemiz kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz.''

Başörtüsü konusundaki bir değişikliğin anayasa taslağında yer alıp almayacağının sorulması üzerine de Yazıcı, ''bu konuda netleşmiş bir durum yok. Ama bu ülkede yasaklar olmasın, herkes özgürce hareket edebilsin, kavga etmeden, itişmeden herkes özgürce davranabilsin... Hele hele eğitim ve öğretim hakkı, en temel haklardandır. Hiç kimse bu hakkından mahrum bırakılmasın düşüncesindeyiz'' dedi.

Yazıcı, bir gazetecinin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yurtdışından döndükten sonra yeni anayasa taslağının açıklanacağı yolundaki haberleri hatırlatması üzerine de ''Bunu Hükümette konuşmuş değiliz. Başbakanın programı içindedir. Fazla sürmez, yakında açıklanır'' diye konuştu.

/ ANKARA

17.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Millet destek verdi, çözüm istiyor

  Henüz netleşmiş bir durum yok

  Türkiye bu ayıptan kurtulmalı

  Başörtüsünün siyasî simge olmadığını herkes biliyor

  Kutan: Kimsenin sabrı kalmadı

  İslâma ve Peygambere hakaret kabul edilemez

  Dönem başkanından destek

  'Medeniyetler İttifakı'nın temel unsurları Türkiye'yi AB'ye katacak'

  Gençleri alkolden koruyalım

  Babacan: Türkiye, kalıpları yıkacak

  İKO'den Brüksel'e ofis

  Doğu'da Sibirya soğukları sürüyor, Ardahan -33

  Yeşilırmak dondu

  Meke Gölü buz tuttu

  Kazanılmış haklar korunsun

  Gül'ün himayesinde okuma kampanyası

  Sevgi Köyüne validen ziyaret

  Anadolu özel eğitimde büyük şehirleri solluyor

  Ege organ bağışında önde

  Konut seçiminde tercihler değişiyor

  Sahipsiz hayvanlara iş adamlarından destek

  Kelliğe gen testi

  Soğuklarda donmaya karşı nasıl korunalım?

  Kahvaltı öğrencinin başarısını etkiliyor


 Son Dakika Haberleri