Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Borsalarda sert düşüş

ABD ekonomisine ilişkin kaygılar borsalarda sert düşüşe sebeb oldu. Asya borsalarında kayıplar yüzde 8'i aşarken, Avrupa'da da yüzde 5'i aşkın düşüşler var. İMKB dün ilk seansta 46 binin altına indi, dolar 1,21 YTL'nin üzerine çıktı.

ABD Başkanı George Bush'un planının ekonomiyi ayağa kaldırmaya yetmeyeceği endişesi bütün dünyada hisse senetlerine sert satışlar getiriyor. Tokyo Borsası günü yüzde 3.9'luk düşüşle tamamlarken, Bombay Borsası'nda kayıp gün içinde yüzde 8'i aştı.

Hong Kong Borsası'nda, Bank of China hissesi, basında yer alan, "bankanın ABD'deki subprime yatırımları nedeniyle aktiflerinin değerinde büyük bir indirime gideceği" haberiyle, yüzde 4.7 düştü. Buna bağlı olarak, Hong Kong Borsası günü yüzde 5.5 düşerek tamamladı.

Çin Borsası geçen yılın Temmuz ayından bu yana yaşanan en büyük düşüşle yüzde 5.1 değer kaybederek son bir ayın en düşük düzeyinden kapandı. Avrupa borsalarında ise yüzde 7'ye yakın değer kayıpları var.

İMKB 46 BİNİN ALTINA İNDİ

Dış piyasalardaki olumsuz havayla İMKB'de sert düşüş yaşandı ve borsa 47 binin de altına indi. İMKB Ulusal 100 Endeksi, ilk seansta 1.843 puanlık düşüşle 46 bin 813 puana geriledi. Hisse senetlerinin ortalama değer kaybı yüzde 3.8 olarak gerçekleşti. Endeks seans içinde en düşük 46 bin 562 puanı gördü.

/ İSTANBUL

22.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Borsalarda sert düşüş

  Çalışana daha fazla vergi

  KİPTAŞ'tan 397 YTL taksitle ev

  Cep'te numara taşıma yıl sonu başlayacak

  Ekonominin kalbi Davos'ta atacak

  TÜGİK'te Genel Kurul heyecanı

  Kar ve buzla mücadeleye 198 milyon YTL'lik bütçe


 Son Dakika Haberleri