Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 22 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Ekonomi

Cep'te numara taşıma yıl sonu başlayacak

Telekomünikasyon Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, abonelerin cep telefonu operatörleri arasında aynı numarayla geçiş yapabilmesine imkân sağlayacak numara taşınabilirliği uygulamasının yıl sonunda fiilen başlayacağını bildirdi.

Sinerjitürk etkinliğinde gazetecilerin sorularını cevaplayan Acarer, numara taşınabilirliği ile ilgili ihalenin tamamlandığını, firmanın belirlediğini ve yer teslimin yapıldığını belirtti.

Numara taşınabilirliğine ilişkin yönetmeliğin yürütmesinin durdurulmasına ilişkin talebi Danıştayın reddettiğini hatırlatan Acarer, bu kararın çok önemli olduğunu, bu karar doğrultusunda yol haritası çizeceklerini vurguladı. Acarer, "Bu şu demektir. Biz yolumuza devam edeceğiz. Mahkeme ne zaman esastan karar verirse bu karara tabi ki uyacağız. Tahmini bu işin tesisi, altyapının hazır olması Mayıs diye hedefliyorum. Mevzuatta çok net bir husus var. Mevzuat şartlar hazır hale geldiğinde mobil operatörlere 6 ay, sabit operatörlere 12 ayda uygulamayı başlatmalarını hükme bağlıyor. Ekim-Kasım aylarına tekabül ediyor. 2008'in son çeyreğinde numara taşınabilirliği fiilen başlayacaktır. Bana göre rekabet bundan çok olumlu şekilde etkilenecektir" diye konuştu.

/ ANTALYA

22.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Borsalarda sert düşüş

  Çalışana daha fazla vergi

  KİPTAŞ'tan 397 YTL taksitle ev

  Cep'te numara taşıma yıl sonu başlayacak

  Ekonominin kalbi Davos'ta atacak

  TÜGİK'te Genel Kurul heyecanı

  Kar ve buzla mücadeleye 198 milyon YTL'lik bütçe


 Son Dakika Haberleri