Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 23 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Nejad: İsrail haddini aştı

İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları ve abluka uygulamalarına karşı Müslüman ülkelerin liderleriyle görüşüyor.

İlk olarak İslâm Konferansı Teşkilatı (İKT) dönem başkanlığını yürüten Malezya Başbakanı Abdullah Ahmed Bedevi ile görüşen Ahmedinejad, İKT dışişleri bakanlarının acilen toplanmasını istedi. Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki de İran'ın olağanüstü toplantı talebini İKT Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu'na iletti. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Muhammed Ali Hüseyni de toplantının Tahran'da yapılmasına hazır olduklarını söyledi. Görüşmelerini sürdüren Ahmedinejad Cezayir Devlet Başkanı Abdülaziz Buteflika, Katar Emiri Şeyh Hamid Bin Halife El Tani, Suudi Arabistan Kralı Abdullah, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ve Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek ile telefonda görüştü. Ahmedinejad görüşmelerinde, Müslüman ülkelerin Filistin halkına yardım için uygun zemini hazırlamaları gerektiğini söyledi.

''İsrail haddini aştı'' ifadesini kullanan Ahmedinejad, Filistinlilerin İsrail'in baskı ve ablukası altında olduğuna dikkati çekti ve ''Filistin halkını bu durumdan kurtarmak bizim görevimiz. Şehit olan her Filistinli, sorumluluğumuzu daha da artırıyor'' diye konuştu.

/ TAHRAN

23.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mısır'dan Gazzelilere ayıp

  Subaylar Olmert'in istifasını istedi

  Obama ile Clinton birbirine girdi

  Nejad: İsrail haddini aştı

  Yarım yüzyıl rötarlı ziyaret

  Malezya'da haremlik-selâmlık mecburiyeti

  Çin: İran krizi kritik aşamada


 Son Dakika Haberleri