Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 25 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Tuluyhan Uğurlu: Buradan giden kaybeder

Piyanist Tuluyhan Uğurlu meslektaşı Fazıl Say'ın ülkeyi terk ederim açıklamalarına cevaben: "Buradan giden kaybeder. Buradan Avrupa'ya gitmek, tabiri caizse attan inip eşeğe binmek gibidir, hatta eşek bile değildir'' dedi.

Piyanist ve besteci Tuluyhan Uğurlu, piyanist Fazıl Say'ın bir Alman gazetesine yaptığı açıklamalarla ilgili olarak, ''Mezopotamya toprakları, özellikle bu topraklar, dünyanın en zengin uygarlıklarının topraklarıdır. Dolayısıyla buradan giden kaybeder. Buradan Avrupa'ya gitmek, tabiri caizse attan inip eşeğe binmek gibidir, hatta eşek bile değildir'' dedi. Uğurlu, konser vermek üzere geldiği Bursa'da gazetecilere yaptığı açıklamada, piyanist Fazıl Say'ın bir Alman gazetesine yaptığı açıklamalarla ilgili soru üzerine, ''O fikirlerin hiçbirisine katılmadığını'' söyledi.

"AVRUPA'NIN NERESİNDE

BU KADARZENGİNLİK VAR?"

San'atkârların, yaşadığı toplumdaki insanların bakışlarından, gözbebeklerinden, ruhlarından etkilenerek eserler yazdığını vurgulayan Uğurlu, şöyle konuştu:

''Ben Sultan Ahmet Meydanı'nda veya Bursa Çekirge'de dolaşırken, bir hanımefendinin, yaşlı bir beyin bakışından mânâ çıkararak, eserler yazıyorum. Dolayısıyla biz bu toprağın eserlerini dünyaya tanıtıyoruz, bu toprağın bilincine vakıf olmaya çalışıyoruz. Bu toprak sadece Osmanlı, sadece Cumhuriyet değildir; bu topraklar, Selçukludur, Hitittir, Frigdir, Sümerdir, Asurdur. Avrupa'nın neresinde bu kadar zenginlik var? Var da biz mi acaba yıllardır Avrupa'da konserler verdik de farkına varamadık? Mezopotamya toprakları, özellikle bu topraklar, dünyanın en zengin uygarlıklarının topraklarıdır. Dolayısıyla buradan giden kaybeder. Buradan Avrupa'ya gitmek, tabiri caizse attan inip eşeğe binmek gibidir, hatta eşek bile değildir.''

YENİ ALBÜM

Yeni albüm çalışmaları hakkında da bilgi veren Uğurlu, geçen yıl ''Dünya Başkenti İstanbul'' adlı bir albüm çıkardığını hatırlatarak, ''Şubat ayının sonuna doğru, 11 parçadan oluşan 'Dünya Başkenti İstanbul Gelecek Kuşaklar' adlı bir albüm çıkaracağım. Benim için dönüm noktası olacak'' dedi.

/ BURSA

25.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AİHM'de en çok ceza Türkiye'ye

  "Temeller zedeleniyor"

  AKP ve MHP: Uzlaştık

  TÜSİAD da yasakçı

  Erdoğan: Batı'nın ilim ve san'atını almakta yarışmalıyız

  Bu formül de 301'i halletmez

  Dokunulmazlık dosyaları hazırlık komisyonunda

  Sigara yasağını önce eğitimciler uygulamalı

  CHP'li Okay meydan okudu

  YURT-SAV: Terör ateşini söndürmek zorundayız

  Yeşilay'dan RTÜK'e destek

  Alkolü özendiren yayın yapılmasın

  Karneler tehdit olmasın

  Güneydoğu'da kuraklık korkutuyor

  Aile-köyler

  Çocuğum kesin işsiz kalacak

  Ağaçlandırmada Diyanet ile işbirliği

  Tuluyhan Uğurlu: Buradan giden kaybeder

  Manyas'ta kuş gribi tedbirleri

  Buzullarda erime rekor seviyede

  Uzay seyahati çok yakın

  Bilkent'ten dünya rekoru

  Bahçelievler'e 4 yeni park

  Mars'taki fotoğraf 'uyduruk'


 Son Dakika Haberleri