Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 26 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İşgalciler 10 yıl daha Irak'ta

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyer Zebari, Amerikan askerinin Irak'ta bazı Amerikalı politikacıların istedikleri kadar uzun kalmayacaklarını belirtirken, askerin 10 yıl içinde ülkeden çıkacağı yorumunda bulundu.

İngiltere'de yayımlanan The Independent gazetesine konuşan Hoşyer Zebari, Irak ve ABD yetkilileri arasında bu ay başlayan görüşmelerde Irak'ta yönetimin kimde olduğu sorusuna cevap aranacağını belirtirken, Cumhuriyetçi Başkan adayı John McCain'in Amerikan askerinin Irak'ta 100 yıl kalabileceği yolundaki sözlerine ''ben böyle düşünmüyorum'' cevabını verdi.

Irak'taki El Kaide varlığının tümüyle bitirilmese de büyük ölçüde yok edildiğini belirten Zebari, Amerikalıların Irak'ta kalış süresinin müzakerelerle belirleneceğini ''ucu açık bir süreç olmadığını'' vurguladı.

Zebari, Amerikan askerinin varlığı ve desteğinin, Irak'ın yabancı güçlerce işgalinin önünde engel teşkil ettiğini de öne sürerken, ''eğer Amerikalılar burada olmasaydı komşularımızdan pek çok müdahaleye şahit olabilecektik'' dedi.

Zebari'nin bu sözlerinin ardından Türkiye'nin Kuzey Irak sınırında yaptığı son operasyonları örnek gösterdiğini de yazan Independent gazetesi, Zebari'nin İran ve Suriye'yiyse Irak içindeki direnişçilere destek vermekle suçladığına işaret etti.

/ LONDRA

26.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mısır sınırı kapatıyor

  Myanmar darbecileri sözlerini tutmadı

  İngiltere'de terör zanlılarının gözaltı süresi uzatılıyor

  İşgalciler 10 yıl daha Irak'ta

  Bomba Beyrut'u sarstı: 11 ölü

  ABD: Irak'ta daimî üs istemiyoruz

  Musul'da büyük operasyon

  Olmert ve Abbas Kudüs'te görüşecek

  Hariri mahkemesi engellenemez

  Mektup 15 yılda geri geldi


 Son Dakika Haberleri