Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Mısır, Gazze geçişlerine izin verecek

Mısır, Filistinlilerin İsrail'in ablukası yüzünden ihtiyaçlarını karşılamak üzere Gazze'den topraklarına geçişine izin vermeye devam edecek. Resmi Mena ajansının bildirdiğine göre, Kuzey Sina Valisi Ahmed Abdülhamid yaptığı açıklamada, Filistinlilerin her türlü gıda ve diğer ihtiyaçlarını karşılamak üzere sınırı geçmeye devam edebileceklerini belirtti. Mısırlı Vali, güvenlik güçlerine Filistinlilerin sınırı geçişlerine kolaylık gösterme ve onları ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri yerlere götürmeleri talimatı verildiğini kaydetti.

İsrail'in 17 Ocaktan bu yana ablukaya aldığı yüz binlerce Filistinli, çarşambadan bu yana Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki sınır noktasını aşarak, Refah şehirinin Mısır tarafıyla yakındaki El Ariş şehrinden, gıda maddesi, benzin ve sigara başta olmak üzere ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

Bu arada, Mısır polisi zırhlı araçların eşliğinde sınıra konuşlanarak, Gazze Şeridi'nden Mısır'a araç geçişini engelledi. Yabancı ajanslar, onlarca polisin sınırda araçların geçtiği noktaları kapatmak üzere zincir oluşturduğunu, birkaç zırhlı aracın da askerlerin arkasında mevzilendiğini aktardı.

Mısır polisinin bu yeni konuşlanması, Mısır'ın, sınırın kontrolünü son iki günde ikinci kez ele alma girişimi olarak değerlendiriliyor.

İsrail, sınırı sivillerin geçişine kapatıldı

Bu adaoa, İsrail ordusu, son günlerde Gazze Şeridi'nden Sina Çölüne geçen Filistinlilerin saldırı düzenleyebileceği endişesiyle Mısır sınırını sivillerin geçişine kapattı.

İsrail ordusu, bölgedeki turistik mekânlarla sınırın doğu kesimindeki patika yolları kapattığını açıkladı ve buralara yaklaşılmamasını istedi.

İsrail ordusu, bölgedeki güvenlik tedbirlerini de arttırdı.

İsrail makamları, Mısır'la yaklaşık 100 km uzunluğundaki sınır boyunca uzanan karayolunu da sivil araç trafiğine kapatmıştı.

/ KAHİRE

27.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Mısır, Gazze geçişlerine izin verecek

  Irak'ta bayrak krizi

  Abbas, İsrail'in buyrukları dışına çıkamıyor

  BM, Gazze için anlaşmaya varamadı

  Chavez'in askerî saldırı tedirginliği

  Saddam işgal beklemiyordu

  'Yabancı mücahidlerin listesi' Amerikan ordusunun elinde


 Son Dakika Haberleri