Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Rus komutan: Pilotlarımız daha dindar olmalı

Rusya Hava Kuvvetleri komutanlarından Aleksander Drobyshevsky hava kuvvetlerinden görev olan pilotlardan daha dindar olmalarını, kiliseyi ziyaret etmelerini ve Ortodoks geleneklerini gözlemlemelerini istedi.


KAMU HİZMETİ ALABİLMELİ

"Başörtüsü meselesi MHP'ye göre bir inanç meselesidir. Biz dinimiz İslâmın ve kitabımız Kur'ân-ı Kerimin emri olduğu için insanlarımızın başını örtmes

AKP'li Tuna: Partim adına konuşamam

AKP Konya Milletvekili Hüsnü Tuna, Konya Gazeteciler Cemiyetini (KGC) ziyareti sırasında türban konusundaki açıklamalarıyla ilgili olarak, ''Söz konus


  Kara Kuvvetlerine uzman komando

Kara Kuvvetleri Komutanlığı, "piyade komando" branşında 3 bin 18 uzman erbaş alacak.


  Kar geliyor

Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı hava tüm yurtta etkili olacak. Çevre ve Orman Bakanlığı Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yurdun kuzey kesimleri Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.


  Mardin'de yağmur duâsı

Mardin'de yağış azlığı sebebiyle kuraklık korkusu yaşayan bir grup çiftçi, yağmur duâsına çıktı.


  Bakan Özak: Yasağı germeden çözeceğiz

Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Nafiz Özak, laikliğin insanların dini inançlarının gereğini yerine getirmelerini engellemek olmadığını belirterek, başörtüsü yasağını fazla germeden ve halkın istediği şekilde çözeceklerini kaydetti.


  TBMM'ye en çok başvuru İstanbul'dan

TBMM Dilekçe Komisyonuna, 23. dönemde en çok başvuru İstanbul'dan yapıldı.


  Yasak sürerse, yeni anayasa kadük olur

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, "Başörtüsüne hürriyet sağlanmadıkça yeni anayasa yapılsa bile yarım kalacaktır, kadük olacaktır" dedi.


  'Hükümetin yargıya müdahale niyeti yok'

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Hükümetin yargıya müdahale gibi bir niyeti olmadığını belirterek, ''Türkiye'de eğer vatandaşımızı mutsuz eden alanlar varsa, bazı karanlık noktalar varsa, bunların aydınlatılması, şeffaf bir şekilde tartışılıp, bir çözüm yolu bulunması konusundaki gayretleri yargıya müdahale diye anlarsak, çok yanlış bir anlayış olur diye düşünüyorum'' dedi.


  Sayıştay'ın boş üyelikleri için seçim

Meclis, uzun süreden beri boş olan Sayıştay üyelikleri için seçim yapacak.


  Sokak çocuklarına devlet sahip çıkmalı

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, sokakta çalışan çocuklara yönelik devlet olarak üzerlerine düşeni ihmal etmeden yürütmeleri gerektiğini söyledi.


  Köksal Toptan yarın Mısır'a gidecek

TBMM Başkanı Köksal Toptan, 28 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek İslâm Konferansı Örgütü Parlamenter Birliği (İKÖPAB) 5. Konferansı"na katılmak üzere Mısır'a gidecek.


  Ümraniye'de 9 araç kunduklandı

Ümraniye'de 9 araç kundaklandı.


  265 köy yolu kapandı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde aralıklarla etkili olan kar yağışı sebebiyle 265 köy yolu ulaşıma kapandı.


  Darfurlu çocuklar, Kur'ân bekliyor

İç çatışmaların yaşandığı Sudan'da en çok mağdur olan kesimlerin başında çocuklar geliyor. Çatışmalar sebebiyle kamptan kampa sürüklenen, açlık, susuzluk ve hastalıkların pençesinde kıvranan çocuklar, eğitim de göremiyorlar.


  Bartın'da kuş gribi uyarıları

Kuş gribi hastalığının görüldüğü Zonguldak'a komşu olan Bartın'da valilik, vatandaşlara hastalık konusunda uyarılarda bulundu.


  Türkiye nüfusunun "En" leri

Türkiye'de Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre, nüfusu en az olan ilk üç il Bayburt, Tunceli ve Ardahan oldu.


  "Aşure" dostlukları pekiştirdi

Güngören'i sokak sokak dolaşan Belediye Başkanı Ş.Yücel Karaman, vatandaşlara kendi eliyle aşure dağıttı.


  Nevşehirliler yasağa karşı

Aralarında Yeni Asya Vakfı'nın da bulunduğu Nevşehir Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından yapılan basın açıklamasında; "Bizler Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları olarak halkımızın mağduriyetinden, devletimiz ve milletimizin arasında açılmak istenen uçurumlardan rahatsızlığımızı bildiririz" denildi.


  Yıldız Teknik Üniversitesi İEEE faaliyetleri

Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisleri Klübü (IEEE) 18-22 Şubat tarihlerinde RLC '08 adı altında beş gün sürecek olan ve Yıldız Teknik Üniversitesi ve Koç Üniversitesinin ortaklaşa yapacağı elektrik elektronik muhtevalı bir seminerler dizisi düzenliyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri