Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

"Halk böyle istiyor" diyerek kültürümüzü düşürüyoruz

Sanatalemi.net buluşmalarının 2. si Türkiye Yazarlar Birliği'nin İstanbul Şubesi'nde gerçekleştirildi. Programa gazetemiz yazarlarından Abdurrahman Şen katıldı. Edebiyatçı, yazar, gazeteci, sinema ve tiyatrocu gibi san'atın bir çok dalında kalem oynatan Abdurrahman Şen, haliyle izleyicilere kısa bir Bâbıâli turu attırdı.



Kahvehanelerde 'Bursa' sohbetleri

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 tarafından Bursa Kent Kültürü ve Kentlilik Bilinci Projesi kapsamında düzenlenen ilk kahvehane sohbetinde Piremir Mahallesi sakinleri, "kentli olma" konusunda bilgilendirildi.



Sema törenlerine düzenleme

Mevlânâ adının yanlış yerlerde kullanılmasının önlenmesi, sema programlarının yeri, zamanı ve diğer konuları değerlendirmek üzere Vali Osman Aydın'ın talimatıyla çalışma grubu oluşturuldu.



Mesnevî'nin "ebrulî" hali

Konya Büyükşehir Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (KOMEK) Mesnevi'nin ilk 18 beytini ebru ve talik hatla yapılan bir çalışmayla kitap haline getirdi.



Kurtlar Sofrasında Osmanlı

Üç kıt'ada kurduğu hâkimiyetini yüzyıllar boyunca devam ettiren Osmanlı Devleti'nin 19. yüzyılda içine girdiği dağılma süreci ve bu süreçte meydana gelen olaylara ilişkin bu güne kadar göz ardı edilen gerçekler, Prof. Dr. Vahdettin Engin'in "Kurtlar Sofrasındaki Osmanlı" adlı kitabında okuyucusuyla buluştu.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri