Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 27 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

LİGİN KALBİ SİVAS'TA ATIYOR

Süper Lig'in lideri Sivasspor, Fenerbahçe maçı saatini beklemeye başladı. Sivas'ta herkes, dev maçın sonucunu çok merak ediyor. 4 Eylül Stadında saat 14.00'de başlayacak bu zorlu karşılaşmayı Yunus Yıldırım yönetecek.

Süper Lig'in 20. haftasında Sivasspor, bugün Fenerbahçe'yi ağırlayacak. Bütün spor kamouyunun gözü, ligin en az gol yiyen takımı Sivasspor ile ligin en fazla gol atan takımı olan Fenerbahçe'nin yapacağı maça çevrildi. Maç öncesi karşılaşmanın nasıl bir havada oynanacağı tartışması adeta maçın önüne geçti. Tartışmalar, eksi 25 derecede oynanan Sivasspor - Trabzonspor maçında futbolcuların kulaklarında buz ısırığı yaşanması ile başlamıştı. Bu nedenle herkes, Fenerbahçe'nin Brezilyalı oyuncularının soğuk havadaki performansını merak ediyor.

Maçın oynanacağı 4 Eylül Stadı, günler öncesinden karşılaşmaya hazırlanıyor. Stat zemininin kar ve buzlanmadan etkilenmemesi için üzeri branda ile kapandı. Güneşli havalarda ise branda kaldırılarak zemindeki buzların erimesi sağlanıyor. Sivas'ta en yüksek hava sıcaklığının eksi 2, en düşük eksi 17 olması nedeniyle sahanın buz tutmasına engel olunamıyor. Hakem Yunus Yıldırım'ın yöneteceği karşılaşma saat 14.00'de başlayacak.

Bu sezon sahasında oynadığı 10 maçın tamamını kazanan Sivasspor, Fenerbahçe'yi de yenerek galibiyet serisini sürdürmek istiyor. Sahasında en son geçen sezonun 30. haftasında Beşiktaş'a 1-0 yenilen Sivasspor, bu karşılaşmanın ardından ikisi geçen sezon olmak üzere oynadığı 12 iç saha maçında yenilgi yüzü görmedi. Beşiktaş'a 29 Nisan 2007'de yenildikten sonra sahasında 12 maçtır mağlup olmayan Sivasspor'un evinde tam 271 gündür bileği bükülmüyor. Bugüne kadar iki ekip arasında oynanan 5 maçın 3'ünden Fenerbahçe galip ayrılırken, 2'si beraberlikle sonuçlandı.

27.01.2008


 

Aziz Yıldırım 10. yılını kutluyor

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, 15 Şubat'ta kulüp başkanlığında 10. yılını dolduracağını belirterek, ''10 yıllık başkanlık dönemimde, acı ve tatlı dönemlerde, divan kurulunun verdiği destekle Fenerbahçe'de herkesin gıpta ile baktığı ortamı sağladık'' dedi.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan Yüksek Divan Kurulu toplantısında söz alan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, teşekkür konuşması yapmak için kürsüye geldiğini ifade ederek, ''Aslında konuşmam yoktu ama heyecanlıyım. Şu an bu kürsüde belki ilk defa heyecanlanıyorum. 15 Şubat 1998'de bu kulübe başkan oldum. Kongrede 1 oy farkla, Fenerbahçe tarihinde ilk defa demokrasinin işlediği bir olayı yaşamış bir başkan olarak kulübün başına geçtim. O günden bugüne kadar 10 yıldır başkanlık yapıyorum. Bu konuşma tamamen sizlere bir teşekkür konuşmasıdır'' diye konuştu.

Aziz Yıldırım, başkanlığının ilk dönemlerinde çok tecrübeli olmadığını dile getirerek, şöyle devam etti: ''10 yıllık dönemin ilk başlangıcında bu kadar tecrübe kazanmamış, genç ve başkanlığın ne olduğunu çok iyi bilen bir insan belki değildim. Zaman içinde acı ve tatlı şeylerin yaşadığı dönemde, bu divan kurulunun bizleri hep moral verici, motive edici, güç verici destekleriyle Fenerbahçe Kulübü'nde herkesin gıpta ile baktığı ortamı yaratmış olduk. Sizden bu gücü alamasaydık, biz bu çalışmaları yapamazdık. Önce divan kurulu diyorum. Çünkü divan kurulu her 3 ayda bir toplanıyor. Genel kurul ise 2 yılda bir yapılmakta. 10 yıl içinde hiçbir divan kurulu toplantısını kaçırmadım. İyi günde de kötü günde de. Çok kötü günler yaşadık. Kötü zamanlarda birbirimize destek olduğumuzu, divan kurulu üyeleri ve başkanını hep yanımda gördüm. Onlardan aldığım destekle, ben de arkadaşlarımla beraber hep daha iyi şeyler yapabilmek için çalıştım. Benim burada varlığımın birinci nedeni sizlerin destekleridir. Sizin desteğiniz olmasıydı, medyasıyla veya diğer kurumlarla savaşan bir Aziz Yıldırım ve arkadaşları olamazdı. 15 Şubat'ta beraber olamayacağımız için şimdi teşekkür ediyorum. 15 Şubat'ta 10. yılım olacak. Belki de Fenerbahçe tarihinde Şükrü Saracoğlu'ndan sonra 10 yıl başkanlık yapmış 2. başkan olacağım.''

27.01.2008


 

Bin 86 Brezilyalı dışarıda oynuyor

İspanyol spor gazetesi AS'da yayınlanan bir araştırma, futbol dünyasında ''Brezilya markasının'' büyüklüğünü bir kez daha ortaya koydu.

Brezilya 2007 yılında 1086 futbolcusunu yurtdışına gönderirken, ülke ekonomisinin en büyük destekcilerinden birinin de futbol olduğu belirtildi. Brezilya Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamada ilk defa 2007 yılında yurtdışına giden futbolcu sayısının 1000'in üzerine çıktığı belirtildi.

TÜRKİYE'DE 30 BREZİLYALI VAR

Ülkede endüstri haline gelen futbol pazarında 2007 yılında 17 milyar Avro'dan fazla paranın döndüğü kaydedilirken, futbolun Brezilya'daki Gayri Safhi Yurtiçi Hasıla'ya katkısının yüzde 4.8 olduğu ifade edildi. Yapılan istatistiklere göre 14 bin futbol takımı bulunan Brezilya'da 30 milyon kişi futbol oynuyor. Türkiye'de de 30'dan fazla Brezilyalı futbolcu forma giyiyor.

27.01.2008


 

Ülkede endüstri haline gelen futbol pazarında 2007 yılında 17 milyar Avro'dan fazla paranın döndüğü

Galatasaray ile Ankaragücü, bugün yapacakları karşılaşmayla birlikte ligde 86. kez karşı karşıya gelecek.

Ankara 19 Mayıs Stadı'nda saat 19.00'da başlayacak maçı hakem Bülent Demirlek yönetecek. İki takım arasında ligde şimdiye dek yapılan 85 maçta Galatasaray'ın galibiyet sayısında 53-13 gibi büyük bir üstünlüğü göze çarpıyor.

27.01.2008


 

Çaykur Rize-Trabzon maçı Pazartesi

Super Lig'de 28 Ocak Pazartesi günü deplasmanda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak Trabzonspor, dış saha uzun süredir galibiyet özlemi çekiyor.

Bordo-mavililer, bu sezon deplasmandaki tek galibiyetini ligin 2. haftasında Gençlerbirliği OFTAŞ karşısında 20'lık sonuçla aldı. Karadeniz ekibi, 17 Ağustos 2007'de aldığı bu galiyetin ardından deplasmanda 162 gündür kazanamıyor.

27.01.2008


 

F.Bahçe hisseleri tarihi zirvesinde

Fenerbahçe Sportif Hizmetler A.Ş.'nin hisse senetleri, borsada tarihi zirvesi olan 40 YTL'ye ulaştı.

Fenerbahçe Kulübü Mali İşler Koordinatörü Abdülkadir Kuşin, ''25 Ocak Cuma, haftanın son işlem gününde borsa kapanırken hisse senetlerimiz 40 YTL'den işlem gördü ve tarihi zirvesine ulaşarak şirketin piyasa değeri bir milyar YTL oldu" dedi.

27.01.2008


 

F.Bahçeli Selçuk eski hocasını unutmadı

Fenerbahçeli Selçuk Şahin, geçmiş yıllarda teknik direktörlüğünü yapan İskenderun Demirçelikspor Teknik Direktörü Haluk Bulgurlu'yu Antalya Lara Kervansaray Oteli'nde ziyaret ederek formasını armağan etti.

Selçuk Şahin, eski takım arkadaşları Fatih Sarı ve Edim Demir'i ziyaret ederek sohbet etti.

27.01.2008


 

Türkiye'nin en modern spor tesisi Bayrampaşa'da açıldı

Bayrampaşa Belediyesi, Türkiye'nin en modern spor tesisini hazırladı. Bina üzeri stadyum olması özelliğinden dolayı Monoca-2 olarak da adlandırılan Terazidere Suni Çim Saha'nın altında hazırlanan tesis Bayrampaşa Spor Kompleksi (Sporevi) adıyla hizmet veriyor.

Tesiste fitness salonu, yüzme havuzu, bowling, bilardo, masa tenisi, sauna, jakuzi, Türk hamamı, Fin Hamamı, solaryum, masaj, çocuk evi, sinema salonu, vitamin cafe ve otopark olmak üzere on beş ayrı fonksiyonu içerisinde barındırıyor. Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge; geleceğin aydınlık, huzurlu, mutlu ve ideal toplumunun oluşmasında önemli bir yere sahip olan sporun yaygınlaştırılması için, halkımızın gönül rahatlığıyla ve keyif alarak spor yapmalarına imkan sağlayacak mekanlar oluşturmanın gayretini veriyoruz. dedi.

27.01.2008


 

Tekvandocular iyi başladı

Tekvandoda, 29. Yaz Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası elemeleri İstanbul'da başladı.

Ahmet Cömert Spor Salonu'ndaki organizasyonda dün sabah ilk turda rakiplerini yenen Türk sporcular Sibel Güler ve Bahri Tanrıkulu, çeyrek finale yükseldi. Bayanlarda 67 kiloda ilk turda Polonyalı rakibi Kalinowska Katarzyna'yı 3-0 ile geçen Sibel Güler ile erkekler 80 kiloda Moldovalı Ion Viztiu'yu 8-2 yenerek eleyen Bahri Tanrıkulu, çeyrek finale çıkmaya hak kazandılar. 42 ülkeden toplam 131 sporcunun mücadele ettiği organizasyonda Türkiye adına bugün bayanlar 57 kiloda Azize Tanrıkulu, erkekler 68 kiloda ise Servet Tazegül mücadele edecek.

27.01.2008


 

Özbek Milli Takımı Antalya'da

Özbekistan A Milli Futbol Takımı, 6 Şubat'ta Lübnan ile yapacağı 2010 Dünya Kupası 3. eleme maçı için Türkiye'de kampa girecek.

Türkiye'ye hareketinden önce basın toplantısı düzenleyen Özbekistan Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Rauf İnileyev, 6 Şubat'ta yapılacak Lübnan maçı için Antalya'da kampa gireceklerini söyledi.

27.01.2008


 

Maria Sharapova şampiyon oldu

Teniste sezonun ilk Grand Slam mücadelesi olan 96. Avustralya Açık Tenis Turnuvası'nda, tek bayanlar finalinde 5 numaralı raket Maria Sharapova, 3 numaralı seribaşı Ana Ivanovic'i 7-5 ve 6-3'lük setlerle yenerek, şampiyon oldu.

Sharapova, kariyerindeki 3. Grand Slam şampiyonluğunu kazanırken, turnuva boyunca set vermeden şampiyon olarak büyük bir başarıya imza attı. Melbourne Park Kortları'nda 18.36 milyon ABD Doları (yaklaşık 21 milyon 573 bin YTL) toplam ödüllü turnuvanın erkekler finalinde bugün Sırp Novak Djokovic ile Fransız raket Jo-Wilfried Tsonga karşı karşıya gelecek.

27.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri