Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Suharto öldü

Bir süredir sağlık durumu ağırlaşan eski Endonezya diktatörü Suharto'nun öldüğü bildirildi.

Suharto'nun sağlık ekibinden Doktor Christian Johannes, 86 yaşındaki eski diktatörün yerel saatle 13.10'da vefat ettiğini açıkladı.

Bu arada, Endonezya Devlet Başkanı Susilo Bambang Yudhoyono, 32 yıl boyunca ülkeyi yöneten eski diktatör Suharto'nun ölümü sebebiyle başsağlığı diledi ve halktan duâ etmesini istedi.

Yudhoyono, Elşinta radyosunda yayınlanan açıklamasında, "Bu ülkenin, halkın, hükümetin adına ve kendi adıma Sayın Hacı Muhammed Suharto'nun ölümüyle ilgili derin taziyelerimi sunmak istiyorum" şeklinde konuştu.

Endonezya Devlet Başkanı Yudhoyono, ayrıca tüm halktan Suharto için duâ etmesini istedi.

Bu arada, Suharto'yu tedavi eden sağlık ekibinin başkanı Dr. Mardjo Soebiandono, düzenlediği basın toplantısında, eski diktatörün ölümüyle ilgili resmî açıklamayı yaptı. Soebiandono, "Suharto, 13.10'da huzur içinde göçtü" dedi.

Bu ay başından beri hastanede bulunan Suharto'nun durumu önceki gece ağırlaşmış ve aile üyeleri, eski diktatörün bulunduğu Cakarta'daki Pertamina hastanesinde toplanmışlardı.

Suharto'nun büyük kızı Siti Hadijanti Rukmana, aile adına düzenlenen basın toplantısında, babası için duâ eden herkese teşekkür etti.

Endonezyalıların çoğu gibi tek isim kullanan Suharto, 8 Haziran 1921 yılında bir çiftçi ailesinin çocuğu olarak doğdu. Ülkesi 1949 yılında Hollanda'dan bağımsız olduğu sırada Suharto da ordu içinde hızla yükseldi, ancak 1950'lerdeki yolsuzluk suçlaması kariyerini etkiledi.

1965'de darbeyle iktidara el koyan ve ülkeyi 32 yıl boyunca totaliter bir baskıyla yöneten Suharto, 1998'deki kitlesel sokak gösterilerinin ardından iktidardan düştü.

Ailesiyle birlikte 15-25 milyar doları zimmetine geçirmekle suçlanan Suharto, 4 Ocak'ta kalp, akciğer ve böbrek rahatsızlıkları sebebiyle hastaneye kaldırılmıştı.

/ CAKARTA

28.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail'in duvarları da yıkılır

  Suharto öldü

  Rift Vadisi kan akıyor

  Gazze-Mısır sınırı Fetih'e bırakılıyor

  Tarihî lider Habaş da tarih oldu

  Obama yine öne geçti

  Kouchner'den Ruanda itirafı


 Son Dakika Haberleri