Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 28 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Gazze-Mısır sınırı Fetih'e bırakılıyor

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Gazze Şeridi ile Mısır arasındaki sınırın denetimini kendilerinin üstlenmesi yönündeki önerisi Mısır tarafından kabul edilirken, Hamas yetkilileri öneriyi reddetti.

Filistin Dışişleri Bakanı Riyad El Maliki, Reuters ajansına yaptığı açıklamada, Mısır ile sınır sorununun çözüm yolunun, "2005 sınır anlaşmasının yürürlüğe sokulması ve Refah geçiş noktasının kontrolünün Filistin devlet başkanlığı muhafızlarına verilmesi" olduğu konusunda anlaştıklarını söyledi. Hamas yetkilisi Sami Ebu Zühdi ise sınır geçişinde kontrolün yeniden Ramallah hükümetine geçmesine karşı çıktıklarını açıkladı. Ebu Zühdi, "sınır geçiş noktasının nasıl idare edileceği konusunda kendi görüşleri olduğunu ve bu görüşleri Mısırlılara ileteceklerini" söyledi.

El Fetih ile şiddetli çatışmaların ardından Hamas, Haziran ayında Gazze Şeridi'nin denetimini ele geçirmişti. Abbas da Hamas liderliğindeki hükümeti görevden alarak yeni bir hükümet atamış, böylece Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da iki ayrı fiili yönetim ortaya çıkmıştı.

İsrail'in abluka uyguladığı Gazze Şeridi'nde insani kriz şartları oluşmuştu. Hamas militanları hafa içinde Mısır sınırındaki duvarı bombalarla uçurmuş, yüz binlerce Filistinli gıda ürünü alabilmek için Mısır tarafına geçmişti.

/ RAMALLAH/GAZZE

28.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsrail'in duvarları da yıkılır

  Suharto öldü

  Rift Vadisi kan akıyor

  Gazze-Mısır sınırı Fetih'e bırakılıyor

  Tarihî lider Habaş da tarih oldu

  Obama yine öne geçti

  Kouchner'den Ruanda itirafı


 Son Dakika Haberleri