Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Arap Birliği Gazze'de İsrail'i suçladı

Arap Birliği, Gazze Şeridi'nde durumun kötüleşmesinden İsrail'i sorumlu tuttu. Mısır'ın başkenti Kahire'de acilen bir araya gelen Arap Birliğine üye ülkelerin dışişleri bakanları toplantısından sonra yapılan açıklamada, Gazze Şeridi'ndeki krizin tek sorumlusu olan İsrail'in bölgeye uyguladığı ablukayı kaldırması, geçiş noktalarını açması ve yardımların ulaşmasına izin vermesi istendi.

Açıklamada, "İşgalci güç olarak İsrail, Filistin topraklarındaki durumun kötüleşmesinden tamamen sorumludur ve toplu cezalandırma politikasına, ablukaya, sivillere karşı saldırganlıklarına acilen son vermelidir" denildi. Dışişleri bakanları, BM Güvenlik Konseyinden de "İsrail'in saldırganlığını durdurmanın sorumluluğunu" üstlenmesini isteyerek, Gazze'deki kuşatmanın kaldırılması, buradaki insanlar ve onların haklarının uluslararası yasalar çerçevesinde korunması çağrısında bulundu.

Arap Birliği, Suriye'nin Hizbullah kotasını reddetti

Bu arada Mısır'ın başşehri Kahire'de acil olarak toplanan Arap Birliği'ne üye ülkelerin dışişleri bakanları toplantısında, Suriye'nin, Lübnan kabinesinde Hizbullah'ın daha fazla bakanla temsil edilmesi yönündeki önerisi reddedildi.

Toplantıya katılan 2 delege, toplantı halen devam ettiği sıralarda adları gizli kalmak şartıyla basına yaptıkları açıklamada, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'in, Lübnan siyaseti için önerdiği yeni formülün, çoğunluk kararıyla reddedildiğini belirttiler.

/ KAHİRE

29.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Arap Birliği Gazze'de İsrail'i suçladı

  New York Times'e göre 2016

  Pakistan'da yüzlerce öğrenci rehin

  İran ve Mısır diplomatik ilişkinin eşiğinde

  Hamas sınır mutabakatını tanımıyor

  Kenya'da şiddet durmuyor

  Chavez, anti-Amerikan NATO'su peşinde

  Müşerref Barak'la nükleer silâhları görüştü


 Son Dakika Haberleri