Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 29 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Türkiye kara teslim

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, vatandaşları kar yağışı, su baskını ve çığ tehlikesine karşı tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nden

yapılan meteorolojik ihbarda, lodosla birlikte etkili kar yağışının görüleceği Bingöl, Bitlis, Muş, Malatya, Elazığ, Tunceli, Hakkari ve Şırnak'ta özellikle çığ tehlikesine karşı vatandaşların tedbir alması istendi.

Yurdun büyük bölümünde aralıklı devam eden yağışların, kuvvetli poyrazla birlikte başta İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bilecik olmak üzere Marmara'nın doğusu, başta Konya, Karaman, Niğde, Kayseri ve Sivas olmak üzere İç Anadolu'nun güney ve doğusunda etkisini arttırarak devam edeceği belirtilen ihbarda, trafikte yaşanabilecek olumsuz aksamalara karşı vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Meteorolojik ihbarda ayrıca Mersin, Hatay ve Adana'da etkili sağanak ve gök gürültülü sağanak yağmur beklendiğinden su baskını gibi yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olmaları gerektiği kaydedildi.

İSTANBUL'DA ALARM

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'da beklenen kar yağışına ilişkin, ''Vatandaşlarımıza, mümkün mertebe dışarı çıkmamalarını, çıktıklarında da toplu taşıma araçlarını kullanmalarını öneriyoruz'' dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi'nde (AKOM) bugün sabah saatlerinde beklenen kar yağışına ilişkin basın mensuplarına bilgi veren Topbaş, geçmişten aldıkları deneyim ve tecrübelerle araç ve gereçlerini yeteri kadar artırdıklarını söyledi.

Şehir genelinde 255 noktada ekiplerinin konuşlandığını belirten Topbaş, çalışmaları, AKOM'dan da takip ettiklerini kaydetti.

Topbaş, şu anda 3 bin 658 personel ve bin 38 müdahale aracıyla, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tedbir aldıklarını dile getirerek, diğer taraftan 149 adet traktörle de köylere hizmet vereceklerini bildirdi.

Kar yağışı boyunca, İETT ve deniz otobüslerinin ek seferler gerçekleştireceğini ifade eden Topbaş, sürücülerden de mutlaka kar lastiği takmalarını ve diğer olumsuz şartlara hazırlıklı olmalarını istedi.

ANKARA'DA KAR YAĞIŞI

Emniyet yetkililerinden edindiği bilgiye göre, Ankara'da kar yağışı sebebiyle trafikte olumsuz bir durum yaşanmadı. Yetkililer, sürücülerin akşam saatlerinde dikkatli olmalarını, araçlarını kış şartlarına uygun hale getirmeden trafiğe çıkartmamalarını istedi. Ankara Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ise Ankara genelinde 62 unimog, 15 elle tuzlama ekibi ve 5 greyder ile kar ve buzlanmaya karşı çalışmaların sürdürüldüğünü belirttiler. Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz ise vatandaşlardan mümkün olduğunca toplu taşıma araçlarını kullanmalarını istedi ve sürücülere gerekli tedbirleri almadan araçlarıyla yola çıkmamaları uyarısında bulundu. Emniyet yetkilileri de sürücüleri uyararak, mecbur kalmadıkça araçlarını kullanmamalarını ve toplu taşıma araçlarını tercih etmelerini istediler. Devlet Hava Meydanları İşletmesi yetkilileri ise Esenboğa Havalimanında ulaşımda herhangi bir sorun yaşanmadığını belirterek, ekiplerin aralıksız olarak kar temizleme çalışmasını sürdürdüklerini bildirdiler.

BURSA VALİLİĞİ UYARDI

Bursa Valiliği, fırtınayla birlikte etkili olması beklenen kar yağışı sebebiyle meydana gelebilecek olumsuzluklar konusunda vatandaşları uyardı. Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, yurdun batı kesimlerinde fırtına sebebiyle sıcaklığın 6-8 derece azalacağı belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi: ''Pazartesi ve Salı günleri, batı bölgelerimizde fırtına ile birlikte beklenen etkili kar yağışları ile güney ve doğu bölgelerimizde kuvvetli lodos ile beklenen etkili yağışların oluşturacağı ulaşımda aksamalar, çığ riski, soba zehirlenmeleri, su baskını ve benzeri olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları gerekmektedir.''

KARS EKSİ 25

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan soğuk hava şartları, hayatı olumsuz yönde etkilemeyi sürdürüyor. Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı, eksi 25 dereceyle Kars'ta ölçüldü. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, bölge genelinde başlayan kar yağışı Çarşamba gününe kadar sürecek.

YOZGAT'TA 225 KÖY YOLU KAPANDI

Karadeniz üzerinden soğuk ve yağışlı hava hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Yozgat'ta gece saatlerinde başlayan kar yağışı sebebiyle 225 köy ile ulaşım sağlanamıyor. Sivas-Yozgat E-88 karayolunun Muslubelen mevkiinde araçların zincirsiz geçişine izin verilmiyor.

URFA VE DİYARBAKIR'A YILIN İLK KARI DÜŞTÜ

Şanlıurfa'ya yılın ilk karı yağdı. Uzun zamandan beri yağmur ve kar yağışı olmayan Şanlıurfa ve ilçelerinde yılın ilk karı geceden itibaren yağmaya başladı. Aralıklarla yağan kar hava sıcaklığını 2 derece düşürdü. Ocak ayının son günlerinde yağan kar vatandaşları ve çiftçileri memnun ederken özellikle yağışın devamı hususunda duâ ediliyor.

Kış ortasında güneşli günlerin tadını çıkaran Diyarbakır'a da yılın ilk karı düştü. Sabah saatlerinde başlayan kar, etkisini sürdürüyor. Hafta sonu güneşli günler geçiren Diyarbakırlılar, kar yağışına hazırlıksız yakalanmanın sıkıntısını çekti.

/ ANKARA

29.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kemalizm eleştirisine hapis

  Önce "Başlangıç" çıkmalı

  Göstermelik bir çözüm çözümsüzlük getirir

  "Kamuda yasak kalkacak" dedi, AKP telâşlandı

  Diyarbakır'daki DTP kongresine inceleme

  YÖK: Rektör seçimlerinde taraf olmayacağız

  "Başörtüsü sorunu Mecliste çözümlenmeli"

  'Dinsiz bir millet ayakta duramaz'

  Bir tren kazası daha

  Demir yolları yenilensin

  AKPM raportörü, dinî azınlıklar için gelecek

  TBMM AB Uyum Komisyonu heyeti Paris'te

  Otomobil otobüsle çarpıştı: 5 ölü

  Yargıtay'a başkan dün de seçilemedi

  Yasağın kalkması huzuru bozarmış

  MHP'li Yıldırım: Yasak sebebiyle 200 bin genç yurtdışına gidiyor

  Saygun, ABD'de Savunma Grubu Toplantısına katılacak

  Türkiye kara teslim

  Tasfiye edilen Gladio mu, başkaları mı?

  Türk doktorlardan Nijer'e yardımeli

  Diyarbakır'da olaylı yıkım

  Kızılay'dan 10 bin öğrenciye burs


 Son Dakika Haberleri