Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 30 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Salih Memecan Yeşilay için çizecek

Sigara karşıtlığı ile bilinen sevimli tiplerin çizeri ünlü karikatürist ve Yeşilay gönüllüsü Salih Memecan, Yeşilay için başta sigara olmak üzere, bağımlılık yapan sağlığa zararlı maddelere yönelik animasyon çizimler yapacak.

Yeşilay Genel Sekreteri Ahmet Sırrı Arvas ile görüşen Memecan, "Yeşilay gibi toplum sağlığı için çalışan yararlı bir derneğin her zaman yanındayım. Çocuklarımıza, gençlerimize sağlıklı bir gelecek oluşturmak için bu çorbada bizim de tuzumuzun olması bizi mutlu kılacaktır. Yeşilay'ın genç yöneticileri ile tanışmak, kurumun yeniden canlandığını görmek beni sevindirdi" dedi. Yeşilay Genel sekreteri Arvas, Yeşilay'ın son iki yılda yaptığı atılımları uzun uzun anlatarak, büyük başarılara birlikte imza atacaklarını dile getirdi. Arvas, ulusal tütün kontrol programında Yeşilay'ın devletimizin yardımcısı ve destekçisi olduğunu, yeni çıkan sigara yasağının uygulanmasında, toplum tarafından benimsenmesinde ve denetiminde Yeşilay'ın etkin bir rol üstleneceğini söyledi. Yeşilay, Sağlık Bakanlığı ve devletimizin ilgili kurumları, Amerika ve Avrupa ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de 2010 yılına kadar sigaraya karşı olanların oranını % 80'in üzerine çıkartmayı hedefliyor.

Yapılacak projenin netleşmesinden sonra Yeşilay Gönüllüsü Memecan'a Yeşilay rozeti takıldı. Çizilecek animasyonlar RTÜK'ün desteği ile TV kanallarında yayınlatılacak.

30.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  "Mizah en çok baskıcı dönemlerde gelişir"

  Salih Memecan Yeşilay için çizecek

  Göç yolda müzakere edilir

  Osmanlı Rumeli'de yaşıyor

  Osmanlı'da mücevher geleneği


 Son Dakika Haberleri