Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Karzai yeni asker istemedi

Afganistan Devlet Başkanı Hamid Karzai, ülkesine daha fazla yabancı birlik gönderilmesinin doğru çözüm olduğuna inanmadığını söyledi.

Karzai, Alman Die Welt gazetesinde yayınlanan röportajında, Afganistan'daki kuruluşların, emniyet güçlerinin, ordunun ve hukuk sisteminin güçlendirilmesi için yardıma ihtiyaç duyduklarını belirterek, şunları söyledi:

''Durum son zamanlarda düzelmesine rağmen yeterli kara birliği olmadığı için NATO ve ABD'nin düzenlediği bombardımanlarda istenmeden Afgan siviller de hayatını kaybediyor. Yine de, daha fazla birlik gönderilmesinin doğru çözüm olduğuna inanmıyorum. Bizim için savaş burada değil, başka yerde yaşanıyor. Bu nedenle sığınma yerleri ve eğitim kampları üzerinde yoğunlaşılması gerekiyor. Afganistan bir sığınma yeri değil. Önceleri öyleydi, ancak şimdi biz ülkeyi yeniden geri aldık.''

Usame bin Ladin'in nerede olabileceğine ilişkin bir soruya karşılık da Karzai, ''Afganistan'da değil. Burada gizlenemez. Bu nedenle gizlenebileceği bir yerde olmalı'' şeklinde cevap verdi.

Terörle mücadele konusunda son olarak Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref ile çok olumlu bir görüşme yaptığını ifade eden Karzai, Pakistan'ın gelecekte dinin siyasî emellere alet edilmemesi için daha sıkı önlemler alması halinde bunları yoğun şekilde destekleyeceklerini söyledi.

/ BERLİN

31.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kosova 10 gün içinde bağımsız

  Nejad: İsrail er geç yok olacak

  Karzai yeni asker istemedi

  McCain arayı açıyor

  Obama Müslüman liderlerle zirve yapacak

  Abbas'dan Hamas'a önşart dayatması


 Son Dakika Haberleri