Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

McCain arayı açıyor

ABD'de başkanlık yarışında Cumhuriyetçi Parti'nin Florida eyaletinde düzenlediği ön seçimde senatör John McCain, rakipleri önünde büyük bir zafer kazanarak partisindeki en iddialı aday konumuna ulaştı.

McCain, Florida ön seçiminde kullanılan oyların yüzde 36'sını kazanırken, en önemli rakibi konumundaki Massachusetts eyaletinin eski valisi Mitt Romney, yüzde 31'de kaldı.

Daha önceki ön seçimlerin hiçbiri için kampanya düzenlemeyen ve ilk olarak Florida ön seçimine büyük önem veren New York'un eski belediye başkanı Rudy Giuliani ise yüzde 15 oranında oy alarak bozguna uğradı.

Diğer iki aday Mike Huckabee ve Ron Paul ise daha da geride kaldı. Bu isimlerden Huckabee, aldığı başarısız sonuca karşın çekilmeyeceğini duyurdu.

Cumhuriyetçi Parti'nin bazı yetkilileri, Giuliani'nin Florida yenilgisinin ardından çekilmeye hazırlandığını bildirdiler. Bu yetkililere göre Giuliani, desteğini McCain'den yana açıklayacak.

Bu sonuçların ardından gecenin galibi John McCain, "bu netice birşeyi kanıtlıyor: partiyi birleştirebilecek muhafazakâr lider benim. Daha gidecek yolumuz var, ancak sonuca yaklaştık'' dedi.

/ WASHINGTON

31.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Kosova 10 gün içinde bağımsız

  Nejad: İsrail er geç yok olacak

  Karzai yeni asker istemedi

  McCain arayı açıyor

  Obama Müslüman liderlerle zirve yapacak

  Abbas'dan Hamas'a önşart dayatması


 Son Dakika Haberleri