Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Akşehir'e Nasreddin Hoca Evi

Konya'nın Akşehir ilçesinde bulunan tarihî bir bina, yapılan restorasyonun ardından sosyal ve kültürel etkinliklerde kullanılmak üzere Nasreddin Hoca Evi olarak hizmete açılacak.

Akşehir Belediyesi tarafından Nasreddin Hoca Etnografya ve Arkeoloji Müzesi'nin ardından, Nasreddin Hoca'nın 800. doğum yıldönümü çerçevesinde Nasreddin Hoca Evi'nin açılması için de çalışmalar başlatıldı.

Bu kapsamda 1910'lu yıllarda yaptırılan ve 1993-2006 yılları arasında sağlık ocağı olarak kullanılan Ali Cafer Küçük Evi, belediye tarafından hazırlanan projeyle restore edildi.

Tarihi bina, sosyal ve kültürel etkinliklerde kullanılmak üzere Nasreddin Hoca Evi olarak şubat ayında hizmete açılacak.

Akşehir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu, Nasreddin Hoca'nın 800. doğum yıl dönümü etkinlikleri kapsamında bazı çalışmaların sürdürüldüğünü bildirdi.

Baloğlu, Hacı Küçük Mehmet Bey tarafından 1910'lu yıllarda yaptırılan geç Osmanlı mimarisi tarzındaki Ali Cafer Küçük Evi'nin Akşehir'deki geleneksel sivil mimarinin en iyi örneklerinden olduğunu ifade etti.

Nasreddin Hoca Evi olarak açacakları tarihi yapının, artık sosyal ve kültürel alanda hizmet vereceğini bildiren Baloğlu, şunları kaydetti: ''Burası, temel duvarları moloz taş, üstü kesme taşlarla yapılmış ve sıvanmış iki katlı bir yapıdır. Yapının üstü içten ahşap tavanla, dıştan kiremitli çatıyla örtülüdür. Nasreddin Hoca Evi, konaklama ve lokal tarzı bir kültür evi olarak kullanılacak. Evin iki odası misafir odası olarak düzenlenecek. Nezih ve otantik bir havada insanların sohbet edebileceği, çay ve kahve içebileceği, yemek yiyebileceği ve çeşitli toplantıların düzenleneceği bir mekan olacak.''

Göreve geldiklerinden beri Nasreddin Hoca Arkeoloji ve Etnografya Müzesi, Cumhuriyet Okulu, Nasreddin Hoca mezarlık duvarları, cami ve mescitler gibi birçok yapının restorasyonunu yaptırdıklarına dikkati çeken Baloğlu, restorasyon çalışmalarıyla Akşehir'in tarihini yeniden canlandırıp, dünyaya açılmayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

31.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Akşehir'e Nasreddin Hoca Evi

  Yeni "Seyyar Kitap"lar İstanbul sokaklarında

  CRR'de Şubat renkli geçecek

  Geçmişten bugüne Eyüp

  Geleceğin sanatçılarına destek


 Son Dakika Haberleri