Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 31 Ocak 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Yeni "Seyyar Kitap"lar İstanbul sokaklarında

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş'nin başlattığı "Seyyar Kitap Projesi'' kapsamında 3 yeni kitap okurla buluştu.

Kültür A.Ş'den yapılan açıklamaya göre, 2006 yılında başlatılan ve İstanbul'u açık hava kütüphanesine dönüştüren ''Seyyar Kitap Projesi'', ''Ben İstanbul'um'', ''Çocuğuma Nasıl Yardımcı Olabilirim'' ve ''Deyimlerle İstanbul'' kitaplarını kütüphanesine kattı.

Deyimlerle İstanbul

İstanbul, yüzyıllarca şiirlerin, türkülerin ve efsanelerin konusu oldu. Bu kitap deyimlerdeki İstanbul'u anlatıyor. İçinden İstanbul geçen deyimler, Türkçenin güncel kalıplarını inşa eden ve geçmişten dilimize miras kalmış anlam ve söz kalıpları, yeniden İstanbullular ile buluşuyor.

Çocuğuma Nasıl Yardımcı Olabilirim?

"Çocuğuma Nasıl Yardımcı Olabilirim?", çocuklarla iletişim kurma yolları üzerine hazırlanmış bir Seyyar Kitap. Bu kitap, ebeveynlere çocuklarını ve çocukların dünyasını anlamada kılavuzluk etmeyi amaçlıyor.

Ben İstanbul'um

İstanbul'u tarif etmeye çalışsaydık, bu tarif kendimizden hareketle mi olurdu; İstanbul'dan yola çıkarak mı? Ben İstanbul'um isimli Seyyar Kitap, İstanbul'la hem dem ve hem hâl olmuş, İstanbul aşkıyla kendisini ifade eden kalemlerin şahitliyle ilerliyor. Farklı kökenlerden tanınmış isimlerin İstanbul'a ilişkin özlem ve yorumları Ben İstanbul'um adlı Seyyar Kitap'ın sayfalarında buluşuyor.

31.01.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Akşehir'e Nasreddin Hoca Evi

  Yeni "Seyyar Kitap"lar İstanbul sokaklarında

  CRR'de Şubat renkli geçecek

  Geçmişten bugüne Eyüp

  Geleceğin sanatçılarına destek


 Son Dakika Haberleri