Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 02 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

AP, Gazze'yi tartıştı

Gazze’deki durumu görüşmek üzere olağanüstü toplanan Avrupa Parlamentosunda (AP) AB ve ABD’nin Orta Doğu politikasına sert eleştiriler yöneltilirken, Yeşiller ve Sosyalistler, Hamas ile diyalog kurulmasını istedi.

İsrail’in uyguladığı ablukanın ‘’Filistinliler için hayatı çekilmez hale getirdiğini’’ anlatan Cohn-Bendit, ‘’Sonuçta bu durum İsrail’in güvenliğini tehlikeye sokuyor. Gerçek budur’’ diye konuştu.

ABD Başkanı George Bush’ın görev süresi dolmak üzereyken Orta Doğu barışına el atmasını sert sözlerle eleştiren Cohn-Bendit, ‘’Bush’a, ‘Her halükârda birkaç ay içinde gidicisin. O halde sessiz ol ve politika yapmayı, durumu daha iyi kavrayanlara bırak’ dememiz gerekiyor. Sayın Bush, bu senin işin değil’’ şeklinde konuştu.

AP’deki Yeşiller’in Orta Doğu konusunda AB ve ABD’den bağımsız politika izlemeye karar verdiğini anlatan Cohn-Bendit, füze saldırılarının durdurulması için Gazze Şeridi’nde iktidarı elinde bulunduran ‘’Hamas ile diyaloğun tek çözüm olduğunu’’ ifade etti. Sosyalistler adına söz alan Belçikalı Veronique de Keyser ise ‘’Sonunda bütün duvarlar yıkılır. Eriha duvarı, Varşova gettolarını ayıran duvar, Berlin duvarı, Atlantik duvarı ya da ilgisizlik duvarı. (Gazze Şeridi ile Msır arasındaki) Refah duvarının sembolik çöküşü insanlığın özgürlüğe gözü kapalı yürüyüşüne örnektir’’ dedi.

AB’nin bugün tarihi bir sorumluluğu olduğunu vurgulayan de Keyser, Gazze’yi kastederek, ‘’Sorun bu açık hava hapishanesinin kapılarını kimin daha fazla açık tutacağı değil, kimin kapatmaya, kimin Gazzelileri ağır ağır boğmaya cesaret edeceğidir. Annapolis’in başından itibaren AB (Orta Doğu barışında) etkisini kaybetti. Yol Haritası ekseninde barış sürecinin kontrolünü ABD’ye devretti’’ diye konuştu.

AB’nin Hamas dahil bütün gruplarla çalışarak Filistin’de uzlaşma ve ulusal birliğin sağlanmasını desteklemesini isteyen Sosyalist grup sözcüsü, ‘’uzlaşma sağlanmadan girişilecek hiçbir eylemin sonuç vermeyeceği’’ uyarısında bulundu.

/ BRÜKSEL

02.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  AP, Gazze'yi tartıştı

  Bağdat’ta kanlı Cuma

  İspanya'dan üyelik desteği

  Moritanya’da, İsrail büyükelçiliğine saldırı

  Gilad Şalit yaşıyor

  Çad’da isyan var

  New York’ta İslâm San’atı Sergisi


 Son Dakika Haberleri