Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 03 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Brüksel, Sarkozy ve Merkel’den rahatsız

Brüksel’in, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ile Almanya Başbakanı Angela Merkel’in Türkiye’ye imtiyazlı ortaklık ısrarından rahatsız.

Sarkozy ve Merkel’in Fransa’nın AB dönem başkanlığı boyunca ‘el ele’ olacaklarını kararlaştırması dikkati çekti. Brüksel’de ABHaber’e bilgi veren AB gözlemcileri “Paris ile Berlin arasındaki Akdeniz Birliği konusundaki anlaşmazlık devam etse de, Sarkozy’nin partisi Halk Hareketi Birliği ve Merkel’in partisi Alman Hıristiyan Demokrat Birlik Partisi Türkiye konusunda aynı fikirdeler. İki parti de, Türkiye’nin üyeliği yerine Türkiye ile imtiyazlı ortaklık imzalamak istiyor” diye konuştular.

AB Başkenti Brüksel’i asıl rahatsız eden konu ise Fransa dönem başkanlığı sırasında Sarkozy ve Merkel’in Türkiye’yle ilgili nasıl hareket edecekleri. Brüksel’deki AB gözlemcileri Sarkozy ve Merkel’in Türkiye’yi AB rayından çıkartacak bazı öneriler getirme konusunda anlaştıkları yönünde haberler bulunduğuna dikkati çektiler.

Gözlemciler, Almanya’da koalisyon hükümeti olmasından dolayı Merkel’in Türkiye konusunda nasıl hareket edeceğinin merak konusu olduğunun altını çizerlerken, Sarkozy’nin Türkiye politikasının AB kurumlarında büyük rahatsızlık oluşturduğunu ifade ettiler.

/ BRÜKSEL

03.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  İsyancılar Çad rejimini devirdi

  Bağdat katliâmında bir ilk

  İran’a kötü haber

  Füze kalkanında mutabakat

  Bush: Ekonomide sıkıntı işaretleri var

  Brüksel, Sarkozy ve Merkel’den rahatsız

  Schröder KKTC’de: İzolasyonlar kaldırılmalı

  Aktan, Ermeni tezlerine karşı konuşacak

  Afganistan’da ABD’nin kafası karıştı

  İnsan kaçakçılığında Türk parmağı


 Son Dakika Haberleri