Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Spor

 

Dunga: Serkan'ı çok beğendim

Brezilya Milli Takım Teknik Direktörü Carlos Dunga, F.Bahçe-G.Saray kupa derbisindeki mücadeleyi beğendiğini belirterek, "Ben özellikle G.Saray'da oynayan 61 numaralı futbolcu Serkan Çalık'ı çok beğendim. Genç bir futbolcu ve çok yetenekli'' dedi.

Brezilya Milli Takım Teknik Direktörü Carlos Caetano Bledorn Veri (Dunga), Pazar akşamı oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde sarı-kırmızılı futbolcu Serkan Çalık'ı çok beğendiğini söyledi. Zaman Gazetesi'nin Geleneksel "Yılın Sporcusu Ödül Töreni'ne" katılmak için İstanbul'a gelen Dunga, Şükrü Saraçoğlu Stadı'ndaki derbi karşılaşmasını da izledi.

Her iki takımın da derbiye yakışır bir oyun ortaya koyduğunu belirten Brezilyalı teknik adam, ''Çok zevkli bir karşılaşma izledik. Her ne kadar gol olmasa da futbolcuların perfonmansı çok iyiydi. Fenerbahçe biraz daha kontrollü oynadı, Galatasaray ise daha çok koşan taraftı. Galatasaraylı futbolcuların çok koşması Fenerbahçe'nin oyununu bozdu'' diye konuştu. Dunga sözlerini şöyle sürdürdü: ''Dediğim gibi Galatasaray çok koştu. Belki normal futbolları bu değil. Ama bu oyun sistemi Fenerbahçe'nin oyununu bozdu. Her iki takımda da çok iyi futbolcular var. Ben özellikle Galatasaray'da oynayan 61 numaralı futbolcu Serkan Çalık'ı çok beğendim. Genç bir futbolcu ve çok yetenekli.''

TÜRKİYE YAKIN TAKİPTE

Fenerbahçe'de oynayan Brezilyalı futbolcuların milli takıma çağrılma ihtimali hakkında da konuşan Dunga, ''Bizim kadromuz oldukça geniş. Her futbolcuyu değerlendiriyoruz. Oldukça opsiyonlu bir kadroya sahibiz. Dünyanın her tarafında forma giyen oyuncuları takip ediyoruz. Fenerbahçe'den Alex ve Edu da Brezilya milli takımının formasını giymiş oyuncular'' dedi. Türkiye'de forma giyen Brezilyalı futbolcular hakkında da konuşan Dunga, ''Burada oynayan oyuncular konusunda irtibatımız var. Uzaklık söz konusu değil. Teknoloji geliştiği için devamlı irtibat halindeyiz. Bu oyuncuların Türkiye'de oynaması Türk futbolu için bir şans'' diye konuştu

Bobo, Brezilya Millî Takımına davet edildi

Brezilya milli takım teknik direktörü Dunga, Fiorentina maçında sakatlanan Milan'ın genç yıldızı Pato'nun yerine Beşiktaş'ın golcüsü Bobo'yu milli takıma çağrıldı. Son haftalarda gol atamadığı için Beşiktaş'ta sıkıntılı günler yaşayan genç yıldız, Brezilya'nın 6 Şubat Çarşamba günü İrlanda ile yapacağı hazırlık maçında forma giyme şansı yakaladı.

05.02.2008


 

Millî Takım ailece tatil yapacak

A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim, "Serhat Akın ve Semih Şentürk'ü sakatlıkları nedeniyle kadrodan çıkardık. Milli Takım oyuncuları ve aileleriyle 11-18 Mayıs tarihleri arasında özel bir tatil plânlıyoruz" dedi.

Milli Takımlar Teknik Direktörü Fatih Terim, 2008 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerini hazırlık çalışmaları kapsamında, İsveç ile yapacakları maç öncesi sakatlıkları nedeniyle kadrodan çıkartılan isimlerin yerine kimseyi kadroya davet etmeyeceklerini söyledi. Swissotel'de bir basın toplantısı düzenleyen Terim, basın mensuplarının kendisine yönelttiği soruları cevaplandırırken, özellikle sakatlıkları bulunan oyunculara değinerek, ''Serhat Akın sol arka adalesindeki sakatlığı nedeniyle, Semih Şentürk ise dün akşamki derbi maçta dizine aldığı darbe sonrası sakatlanarak kadrodan çıkarıldılar. Yerlerine kimseyi almayı düşünmüyoruz. Ayrıca Hakan Balta'nın tedavisi sürüyor. Şu an için başka bir sakatımız yok'' dedi

AİLECE TATİL YAPACAĞIZ

Fatih Terim, Turkcell Süpar Lig'de sezonun bitmesinin ardından, milli takım kadrosuna çağrılacak oyuncuların ailelerinin de dahil olacağı bir tatil planladıkların açıkladı. Terim, futbolculara önce 11-18 Mayıs tarihleri arasında izin vermeyi planladıklarını, ancak daha sonra farklı bir organizasyon yapmayı düşündüklerini dile getirerek, ''Oyuncular ve aileleriyle bu izni birlikte geçirmeyi düşünüyoruz. Bu ortam içinde sponsorlarımızla beraber olmak istiyoruz, artı basın mensuplarımızın da isteklerini orada rahat rahat karşılayabileceğimizi düşünüyoruz. Madem ki hep beraber finallere gidiyoruz, hep beraber bir eylem yapalım diyoruz. Biz de ileride kritik günlerimizde sakin kalmak istediğimizde, bu anlayışı isteyebilelim diye... Sponsorlarımızla görüştükten sonra bu durum netleşecek. Sonuç olarak programımız böyle. Her gün için müthiş bir bilgi akışı olacak. Herhangi bir aksama olmadan o konuyu halledeceğiz'' ifadelerini kullandı.

KESİN KADRO 11 MAYIS'TA

Terim, İsveç karşılaşmasının ardından, 26 Mart'ta Belarus ile bir maç yapmanın planlandığını dile getirirken şunları anlattı: "Milli takım kadromuzu ise 11 Mayıs'tan önce basın toplantısıyla açıklayacağız. 20 oyuncu artı 3 kaleci olarak açıklayacağız, ancak daha fazla oyuncuyla da gidebiliriz"

05.02.2008


 

Hakan Şükür: 0-0 avantajlı bir skor değil

Galatasaray'ın takım kaptanı Hakan Şükür, Fenerbahçe karşılaşmasında aldıkları 00'lık sonucun rövanş için fazla avantaj sağlamadığını savundu.

Hakan Şükür, antrenman sonrasında basın mensuplarına yaptığı açıklamada, maçtan önce Fenerbahçe'nin favori olarak gösterildiğinin hatırlatılması üzerine, ''Söylenen tabii ki öyleydi, ama derbilerin favorisi olmadığı da bir gerçek. Bizler için konsantrasyonu yüksek olan bir karşılaşmaydı. Çünkü karşımızda güçle bir rakip vardı. Maç genelinde üstün oynadık, yakaladığımız çok pozisyon vardı, ama bunları değerlendiremedik. İkinci maç için bence çok avantajlı bir skor değil, çünkü İstanbul içinde bir karşılaşma oynayacağız, derbi maç yapacağız'' dedi.

05.02.2008


 

Şenol Güneş ayak tenisinde sakatlandı

Antalya'da kamp çalışmalarını sürdüren Güney Kore'nin FC Seul takımının teknik direktörü Şenol Güneş, ayağından sakatlandı.

Serik ilçesine bağlı Belek beldesindeki Gloria Serenity Otel'de çalışmalarını sürdüren Şenol Güneş, antrenman öncesi ayak tenisi oynadığı sırada ayağından sakatlanırken, aşil tendonunun koptuğu belirtilen Güneş'in tedavisine kulüp doktoru tarafından başlanıldığı belirtildi.

05.02.2008


 

F.Bahçe ve Efes zor gruba düştü

ULEB Avrupa Ligi'nde mücadele eden Efes Pilsen ve Fenerbahçe Ülker'in rakipleri belli oldu. Türk temsilcilerinden Efes Pilsen, (D) Grubu'nda yer alırken, son AvrupaLigi şampiyonu Panathinaikos, İtalyan Montepaschi Siena ve Sırp ekip Partizan ile eşleşti.

Fenerbahçe Ülker ise Litvanya ekibi Lietuvos Rytas, İspanyol TAU Ceramica ve Yunan ekip Aris TT Bank ile (E) Grubu'nda mücadele edecek.

NBA'den transfer edilen Ersan İlyasova'nın formasını giydiği AXA FC Barcelona, (G) Grubu'nda yer alırken, son Avrupa Ligi finalisti CSKA Moskova, İspanyol Unicaja Malaga ve İtalyan Lottomatica Roma ile eşleşti. Kerem Tunçeri'nin yer aldığı Real Madrid ise (F) Grubu'nda İsrail'in güçlü ekibi Maccabi Tel Aviv, Litvanya'nın Zalgiris Kaunas ve Yunanistan'ın Olympiacos takımlarıyla mücadele edecek.

05.02.2008


 

‘Haftanın Kömürü’seçildi

İspanyol spor basını, La Liga'da ilk maçına çıkan, ancak 7 dakika sonra kırmızı kart gören Recreativo'nun Trabzonspor'dan transfer ettiği Ersen Martin'i ''haftanın en kötü futbolcusu'' seçti.

AS gazetesi, haftanın futbolcuları arasında en kötü anlamına gelen ''kömürü'' Ersen Martin'e verirken, ''73. dakikada oyuna girip, 80'de atıldı. Poulsen'e yaptığı faul Türk futbolcuyu soyunma odasına gönderdi'' diye yazdı. Marca gazetesi de ''Ersen Martin'den kötü başlangıç'' derken, Türk futbolcunun gördüğü kırmızı kartın ''haklı'' olduğunu savundu. Öte yandan İspanyol basını, ''haftanın oyuncusu'' olarak, deplasmanda Recreativo'ya 2 gol atarak takımına 3 puanı kazandıran Sevilla'nın Brezilyalı golcüsü Luis Fabiano'yu seçti.

05.02.2008


 

İsveç maçının saati değişti

A Milli Futbol Takımı'nın 6 Şubat Çarşamba günü İsveç Milli Takımı ile yapacağı özel karşılaşmanın başlama saati değişti.

Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, daha önce maçın başlama saatini 20.30 olarak açıklayan federasyon, karşılaşmanın başlama saatini Türkiye ve İsveç yayıncı kuruluşlarının talebi üzerine 20.35 olarak yeniden belirledi.

05.02.2008


 

Ceyhun ve Tehoue Konya ile anlaştı

Trabzonspor kulübüyle bonservis sorununun çözülmesiyle sezon sonuna kadar anlaşma sağlanan Ceyhun, dün Belek'teki Konyaspor kampına katılacak.

Basın Sözcüsü Mehmet Bezirci, t 3,5 yıllık sözleşme imzaladıkları Kasımpaşa'nın Fransız gölcüsü Tehoue'den sonra Trabzonsporlu Ceyhun ile de sezon sonuna kadar anlaştıklarını söyledi.

05.02.2008


 

Kurnaz Kalli..

Eksiklerden müteşekkil G.Saray ile eksiksiz F.Bahçe' nin Türkiye Kupası çeyrek final ilk maçı, hayli ilginç oldu. Maçın Kadıköy de oynanması da Fenerbahçe'nin ayrı bir artısıydı. Maç öncesi F.Bahçe tarafı G.Saray'a hiç şans vermiyordu. Haklıydılar. Çünkü G.Saray uzunca zamandır burada tam kadro olduğu zanmanlarda bile kolay yeniliyordu. Bu sebeple galibiyetten öte yapılacak farktan söz ediliyordu. Ama maçta farklı bir durum ortaya çıktı. Galibiyeti kaçıran tarafta G.Saray oldu.

G.Saray'ın 7 sakatına rağman galibiyete yakın olması, tamamen teknik adamın tilkiliğinin göstergesiydi. Kalli dersine iyi çalışıp, takımını çok iyi bir oyun planlaması ile Kadıköy'e getirdi. F.Bahçe'yi durdurmanın birinci yolu kenarlardan hücum yapmasını engellemekti. Bu plan başarıyla uygulandıı.

Sağ taraftan Gökhan'ın yolunu Arda ve Volkan iyi kapattılar. Sol taraftan Roberto Carlos ve Uğur Boral'ı; Serkan, Barış ve Uğur Uçar üçlüsü ile iyi kontrol etti. Ortadada F.Bahçe'nin beyni olan Alex, Mehmet Topal'ın alan kontrolü ile oynatılmayınca F.Bahçe neredeyse hiç hücum yapamadı. Aurelio ve Devid ortada sahada iyi kapanan G.Saray bloğunda bir varlık gösteremediler. Buna karşılık G.Saray fazlaca hücum denemelerinde bulundu. Ama golü bulamadı.

F.Bahçe'de Semih'in sakatlanması, oyuncuya bağlı sistemin bozulması demekti. Çünkü Kezman, Semih kadar etkili alan boşaltacak tipte bir forvet değil. G.Saray sahaya iki forvetle çıktı. Ancak Ümit veya Hakan'dan biri sürekli orta sahaya girerek defans bloğunu çoğalttı. Kalli'nin bu maçtaki en önemli hatası, İyi olan Hakan'ı oyundan alıp yerine uzunca zamandır oynamayan Ayhan'ı oyuna almasıydı.

Son 20 dakikada bu değişiklik nedeniyle F.Bahçe bir nebze olsun rahatladı. Futbolda takım olmanın ne denli önemli olduğunu bir kez daha gördük. Demek ki, o yok bu yok bahanesine sığınmak pek doğru değil. Bir oyuncu takımının ihtiyaç olduğunda işe yaramayacaksa o takımda işi olmamalı. Bu açıdan G.Saray'lı oyuncular mücadeleleriyle formalarına layık olduklarını gösterdiler.

Said OKUR

05.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri