Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Artık, ‘İslâmî terör’ yok

Londra - The Guardian gazetesinin dün manşetinden duyurduğu haberine göre, İngiliz hükümeti, gazetenin ifadesiyle ‘’terörden söz ederken, Müslümanları rahatsız etmekten kaçınmak için kullanılacak ifadelere’’ ilişkin bir kılavuz hazırladı.


İngilizler Holmes’i gerçek sanıyor

Yapılan bir araştırmada, İngilizler’in yüzde 58’inin, Sir Arthur Conan Doyle’un 1887’de oluşturduğu dedektif Sherlock Holmes karakterinin gerçekten va

İsrail’de şehadet saldırıları yeniden başladı

İsrail’de son şehadet saldırısının üzerinden yaklaşık bir yıl geçtikten sonra bir şehadet saldırısı düzenlendi. İsrail’in nükleer santralinin bulunduğ


  Yine "yanlışlıkla" sivil katliamı

Amerika Birleşik Devletleri ordusu, Bağdat’ın güneyinde bir kasabada düzenledikleri baskınlar sırasında, biri çocuk dokuz Iraklı sivili yanlışlıkla öldürdüklerini kabul etti.


  Belgrad’ta Moskova kaybetti, Brüksel kazandı

Sırbistan’da yapılan seçimlerden cumhurbaşkanı Boris Tadiç zaferle çıktı. Seçimlere katılım yüksek olduğu bildiriliyor


  Nicolas Sarkozy, baş aşağı gidiyor

Fransa’da düzenlenen bir kamuoyu araştırması, cumartesi günü eski top model Carla Bruni ile evlenen Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin popülaritesinin hızla düştüğünü ortaya koydu.


  Çad’da isyancılar püskürtüldü

Çad’ın başşehri N’djamena’da bulunan isyancı güçler haftasonu meydana gelen şiddetli çatışmaların ardından kentten püskürtüldü.


  Benazir katillerini teşhis etmiş

Pakistan’da 27 Aralıkta öldürülen eski Başbakan Benazir Butto, anılarında kendisini dört grubun öldürmek istediği yönünde uyarıldığını anlatıyor.


  İran, yerli uydusunu üretti

İran, ilk yerli yapımı uzaya uydu gönderme sistemini deneyecek.


  Maliki, ABD ile pakt kuruyor

Irak hükümet sözcüsü Ali El Dabbağ, Washington ile Bağdat arasında uzun dönemli stratejik ilişkilere temel oluşturacak bir pakt ile ilgili olarak, Amerikalı yetkililerle müzakerelerin bu ay başlayacağını söyledi.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri