Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 05 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Şam’da Bediüzzaman sempozyumu

Bediüzzaman Said Nursî’nin 1911 yılında Suriye’nin başşehri Şam’da Emevi Camii’nde irad ettiği Hutbe-i Şamiye’yi konu alan “Hutbe-i Şamiye Kültür ve Miras Sempozyumu” Şam’da önemli din âlimleri, siyasîler ve halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti.


Hukuksal ve bilimsel dayanağı yok

Türk yazılı hukukunda kapsayıcı bir başörtüsü yasağının hiçbir zaman söz konusu olmadığını belirten Yargıtay Onursal Başkanı Prof. Dr. Sami Selçuk, uy

Lagendijk: Başörtüsü üniversitede serbest olmalı

AB-Türkiye Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk, başörtüsünün üniversitelerde serbest olması gerektiğini belirtti.


  Bahçeli’den emekli subay uyarısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, parti yöneticilerine gönderdiği genelgede, “Resmî ve idarî görevleri esnasında aldıkları üst düzey kamu unvanları ile isim yapmış emekli zevatın yalnızca bu tesirden yararlanarak milliyetçiler üzerinde nüfuz tesis etmesine müsaade edilmeyecek ve dikkatli olunacaktır” uyarısında bulundu.


  Süreci durdurun, ortak çözüm bulalım

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, başörtüsü meselesiyle ilgili bir gerginlik ortamının oluşturulmakta olduğunu ve bu gidişattan kaygı duyduklarını belirterek, ‘’Sayın Başbakan’a gelinen sürecin durdurulması ve gerginliğin sona erdirildikten sonra ileride bir ortak çözümün bulunması gerektiği yönündeki görüşümüzü paylaştık’’ dedi.


  Başörtüsü her yerde serbest olmalı

Diyanet-Sen’in 3. Olağan Genel Kurulu sonuç bildirgesinde, “Başörtüsü, sadece üniversitelerde değil hayatın her bölümünde serbest bırakılmalıdır’’ denildi.


  Geçmişimizle yüzleşelim

Bilgi Üniversitesi İnsan Hakları Hukuku Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Turgut Tarhanlı da, insan haklarının ülkemizde 1945’ten sonra uluslararası nitelik taşımaya başladığını belirterek, Türkiye’nin geçmişteki hukuk ve siyaset geleneğiyle de yüzleşmesine ihtiyaç olduğunu dile getirdi.


  Yasağı kayıtsız şartsız kaldırın

Uzun zamandır başörtüsü yasağıyla mücadele eden kadınlar hükümetin getirdiği değişikliğin taleplerini karşılamadığını söyledi. Mağdur kadınlar, yasak “her alanda kalkana dek” mücadelelerine devam edeceklerini söylüyor.


  Değişiklikler yeni sorunlar getirecek

Hukukî Araştırmalar Derneği Yönetim Kurulu, “başörtüsü için yapılmak istenen değişikliklerin mevcut sorunu çözmeyeceğini, aksine beraberinde yeni sorunlar getireceğini’’ savundu.


  İsveç’ten, AB üyeliğine destek

İsveç Parlamentosu AB Komitesi Başkan Yardımcısı Susanne Eberstein, ülkesinde Türkiye’nin AB üyeliği için geniş ve derin destek olduğunu belirtti.


  Türkiye’nin, AB’ye katılımı şart

İtalya’nın Ankara Büyükelçisi Carlo Marsili, "Türkiye’yi AB’de görmek istiyoruz. Çünkü İtalya’nın stratejik bakış açısına göre Türkiye’nin AB’ye katılımı şarttır’’ dedi.


  Türkiyesiz, AB olmaz

Cranfield Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi Profesörü Andrevv Kakabadse, AB’nin birçok sorununun çözümünin Türkiye ile olacağını belirterek, “Türkiye’nin birçok kaynağı var, genç nüfusu var. Doğal kaynakları, AB için itici güçtür. AB’nin Türkiye’ye ihtiyacı var” dedi.


  Zeytinburnu’ndaki patlamaya suç duyurusu

Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi üyeleri, Zeytinburnu’ndaki patlamadan sorumlu tuttukları yetkililer hakkında suç duyurusunda bulundu.


  "Türk jetleri sınır ötesini bombaladı" iddiası

Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı jetlerin, önceki gece Kuzey Irak’ta bazı PKK mevziilerini bombaladığı iddia edildi. Terör örgütü PKK’ya yakın internet siteleri, Türk uçaklarının Erbil eyaletine bağlı Sidakan bölgesinde bazı mevzileri bombaladığını öne sürdü.


  Doğu’da köy yollarında ulaşım sağlanamıyor

Doğu Anadolu Bölgesi’nde, gece en düşük hava sıcaklığı eksi 32 dereceyle Erzurum’da ölçüldü. Ardahan, Tunceli, Erzincan, Kars, Erzurum, Bingöl, Muş ve Iğdır’da toplam 675 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.


  Karadere Barajı dondu

Kastamonu’nun Taşköprü ilçesindeki Karadere Barajı aşırı soğuklar sebebiyle dondu.


  Gül, Katar’a gidiyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Katar Emiri Şeyh Hamid bin Halife El Tani’nin resmi davetlisi olarak, üç günlük resmî ziyaret için bugün Katar’a gidecek.


  Badem ağaçları çiçek açtı

Yurt genelinde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken, Antalya’nın Kumluca ilçesinde badem ağaçları çiçek açtı.


  Kiracılar ev sahibinin keyfî baskılarından kurtarılacak

Türk Kiracılar Derneği (KİRADER) Genel Başkanı Ali Ulvi Büyüknohutçu, yeni Borçlar Kanununun “kiracıyı ev sahibinin keyfî uygulamalarından kurtaracağını’’ bildirdi. Büyüknohutçu, yaptığı açıklamada, Türkiye’de kiracıların kendi haklarını bilmediğini söyledi.


  TCDD, 2008 yılı kurumsal hedeflerini belirledi

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Genel Müdürü Süleyman Karaman, 2008 yılında TCDD’nin birinci hedefinin Ankara-Eskişehir hızlı tren hattında işletmeciliğe başlanılması olduğunu belirtti.


  ‘Jel’in sırrı çözüldü

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Deniz Bilimleri Enstitüsü Fiziksel Oşinografi ve Deniz Biyolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Halil İbrahim Sur, Marmara Denizi’ndeki ‘’jelimsi’’ maddenin, aşırı çoğalan bir deniz anası türünün toplu ölümünden kaynaklandığını söyledi.


  İnternette 3 boyutlu yolculuk

Çok gezmek isteyip de, imkân ya da fırsat bulamadığınız onlarca mekânı şimdi internette 3 boyutlu olarak, tek bir tıklamayla gezmek mümkün.


  Google’dan Microsoft’a itiraz

Microsoft’un, Yahoo’yu 44,6 milyar dolara satın alma girişimine Google’dan itiraz geldi.


  Sigara, evlilik kararında etkili

Yeşilay Gebze Şubesi Başkan Yardımcısı Bilal Başkonuş yaptığı açıklamada evlenme çağına gelmiş birçok erkek ve kızların sigaranın verdiği zararlardan dolayı karar vermekte zorlandıklarını dile getirdi.


  Kilo, erkeği daha çabuk öldürüyor

Kilo fazlalığı ve obezite giderek artan oranlarda görülen bir toplum sağlığı sorunu. Obezite, tansiyon, şeker hastalığı, yüksek kolesterol ve bunlara bağlı olarak gelişen kalp damar hastalıkları, kalp krizi gibi hastalıklara sebep oluyor.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri