Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Almanya mı, Kenya mı?

Almanya’nın Ludwigshafen şehrindeki bina yangınında kundaklama şüphesi artıyor. Yangından yaralı olarak kurtulan Aylin ve Bedriye K. adlı iki kız kardeş, binanın içinde bir Alman’ı gördüklerini söylediler.

Bedriye, “Alman’ın arkasında sakladığı bir şişe olduğunu gördüm’’ derken, Aylin de bu kişiye kim olduğunu sorduğunda ‘’Ben Alman’ım’’ şeklinde karşılık aldığını söyledi. Aylin, “Burada ne yapıyorsun’’ diye sorduğunda ise söz konusu kişinin kapıyı yüzüne kapatmaya çalıştığını, kendisinin ise ayağını kapı aralığına koyduğunu anlattı. Bu kişiyi tarif eden Aylin, ‘’Yüzü beyaz gibiydi’’ dedi. Olay yerinde bulunan Almanya Türk Toplumu (TGD) Genel Başkanı Kenan Kolat da, yangında yakınlarını kaybeden ailelerle görüşerek Kamil ve Cevdet Kaplan’a baş sağlığı diledi. Alman özel televizyonu ‘’N24’’, binanın içinde yangın çıkaran bir kişiyi gördüğünü söyleyen küçük bir kızın sözlerine yer verdi. Küçük kız, binanın içindeki tahta merdivenlerin yanında bir kişinin çakmağıyla bir şeyi yaktığını, bu yanan nesneyi bina içinde bulunan bir bebek arabasının yanına attığını söyledi.

‘’N24’’ televizyonunun olay yerindeki muhabiri, çok sayıda Alman vatandaşının Belediye Sarayını arayarak kurbanların yakınlarına yardım etmeye ve kendilerini evlerinde ağırlamaya hazır olduklarını bildirdiklerini söyledi. Belediye Sarayında taziye defteri açıldığını ve kentteki karnaval eğlencelerinin iptal edildiğini ifade eden muhabir, Hristiyan ve Müslümanların ortak bir dinî tören düzenlemeyi planladıklarını kaydetti. Yangından kurtulan Hüseyin ve Tuncay Karakaplan adlı iki Türk genci de, yangın sırasında yaşadıkları büyük korkuyu anlattılar.

Bild gazetesi, ‘’Anneler çocuklarını yanan binadan attı’’ başlığıyla birinci sayfadan söz konusu fotoğrafla verdiği haberde, bir annenin binanın üçüncü katından 10 metre aşağıya attığı bebeğin mucizevî bir şekilde aşağıda bekleyen bir polis tarafından kurtarıldığını yazdı. Berliner Kurier gazetesi de, aynı fotoğrafla birinci sayfadan verdiği haber için ‘’Bebek mucizesi’’ başlığını kullanırken, B.Z gazetesi, ‘’Yangın paniği! Çocuklarını pencereden attılar... ve kurtuldu’’ başlığını kullandı. ‘’Dramatik kurtuluş’’ başlığını kullanan Berliner Morgenpost gazetesi, yangın sırasında binanın içinde ve önünde çok trajik sahnelerin yaşandığını kaydetti.

ALMANYA'DA BİR EV DAHA YANDI

Öte yandan Almanya'nın Herne kentinde, sakinlerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu bir binada çıkan yangında, 7'si çocuk 16 kişi dumandan zehirlendi. Polis, nedeni henüz belirlenemeyen yangının 4 katlı apartmanın birinci katında başladığını ve bina sakinlerinin tümünün kurtarıldığını bildirdi.

/ LUDWIGSHAFEN

06.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Almanya mı, Kenya mı?

  Sudan’a suçlama ve uyarı

  İran 3 yıla kadar nükleer güç

  Mübarek: Sınır bir daha açılmayacak

  ABD, bir aileyi daha yok etti

  Süper Salı heyecanı

  Belçika’da Türk köyü karnavalı

  İsveç imam yetiştirecek


 Son Dakika Haberleri