Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

Sudan’a suçlama ve uyarı

Amerikan hükümeti, Sudan’ın Çadlı isyancılara destek vermemesini istedi. Dışişleri sözcüsü Sean McCormack, “Sudan hükümeti Çadlı isyancılara şu ya da bu şekilde destek veriyorsa, bunun derhal sona erdirilmesini istedik” dedi.

Çad hükümeti, Sudan Devlet Başkanı Ömer Beşir’i isyancılara N’Camena’da kendi güdümünde iktidar kurdurmaya çalışmakla suçlamıştı. Amerikalı sözcü, bu iddiaları “endişe verici” bulduklarını belirterek, “Sudan hükümetiyle en üst düzeyde temasa geçtik ve isyancılara herhangi bir destek sağlanıyorsa derhal buna son verilmesini istedik” diye konuştu.

Darfur’lu isyancılar Çad’da Sudan’ı suçladı

Bu arada, Sudan’ın Darfur bölgesindeki isyancılar, Çad’a girdiklerini ve Çad Devlet Başkanı İdris Debi’yi devirmeye çalışan isyancıları destekleyen Sudanlı askerlerle savaştıklarını açıkladı. Darfurlu isyancı gruplardan “Adalet ve Eşitlik Hareketi” (AEH) liderlerinden Abdülaziz El Nur Eşir, Reuters ajansına verdiği demeçte, “AEH’nin bazı askerleri Çad’ın doğusunda, çünkü Sudan hükümet askerleri de orada ve Adre’ye saldırdılar” dedi. El Nur Eşir, Çad’ın doğusunda bulunmalarına karşın burada Çadlı isyancılarla değil, Sudanlı askerlerle çatıştıklarını söyledi.

Müdahale sinyali

Öte yandan, Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, ülkesinin, gerektiği takdirde Çad’a müdahalede bulunmaya hazır olduğunu söyledi. Fransa’nın batısında yer alan La Rochelle şehrinde gazetecilerin, “Fransızların muhtemel bir askerî müdahalesine” ilişkin sorusunu cevaplayan Sarkozy, “Fransa, Çad’da bir sorumluluğu varsa bu sorumluluğu yerine getirecektir” dedi.

/ WASHİNGTON

06.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Almanya mı, Kenya mı?

  Sudan’a suçlama ve uyarı

  İran 3 yıla kadar nükleer güç

  Mübarek: Sınır bir daha açılmayacak

  ABD, bir aileyi daha yok etti

  Süper Salı heyecanı

  Belçika’da Türk köyü karnavalı

  İsveç imam yetiştirecek


 Son Dakika Haberleri