Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Dünya

İran 3 yıla kadar nükleer güç

İsrail istihbarat örgütü Mossad’ın Başkanı Meir Dagan, İran’ın 3 yıla kadar askerî nükleer kapasiteye sahip olacağını öne sürdü.

Maariv gazetesinin haberine göre Dagan, basına kapalı yapılan parlamentonun Dışişleri ve Savunma komisyonlarında yaptığı konuşmada, İran’ı, “sadece nükleer silahı nedeniyle değil, Suriye, Hamas ve Lübnan’daki Hizbullah’a verdiği destek nedeniyle İsrail açısından başlıca tehdit” olarak nitelendirdi.

İran’ın uranyum zenginleştirmenin yanı sıra uzun menzilli balistik füze geliştirdiğini söyleyen Dagan, “Füze ve roketler, bugün geçmişte olduğundan çok daha ciddî tehdit oluşturuyor. Suriye’nin elinde bulundurduğu karadan karaya füzeler, sadece iki yıl önce sahip olduğunun iki katı sayıya ulaşmış durumda “ dedi. Dagan, İran’ın 3 yıl içinde askerî nükleer kapasiteye sahip olacağını söyledi.

Yabancı uzmanlara göre, Orta Doğu’nun tek nükleer gücü İsrail, İran’ı stratejik anlamda “baş düşman” olarak görüyor. İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, konuşmalarında sık sık “İsrail’in haritadan silinmesi” gerektiğini söylüyor.

/ KUDÜS

06.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Almanya mı, Kenya mı?

  Sudan’a suçlama ve uyarı

  İran 3 yıla kadar nükleer güç

  Mübarek: Sınır bir daha açılmayacak

  ABD, bir aileyi daha yok etti

  Süper Salı heyecanı

  Belçika’da Türk köyü karnavalı

  İsveç imam yetiştirecek


 Son Dakika Haberleri