Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Tartışmalar siyasî zeminde sürüyor

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, başörtüsü tartışmalarının toplumu gerdiği ve kutuplaşmaları körüklediği şeklindeki soruyu “Halkta bir ayrım olduğu kanısında değilim. Halk nezdinde böyle bir kutuplaşmayı görmüyorum. Siyasî zeminde münakaşalar sürüyor’’ diyerek cevapladı. Siyasîlerin arasında bu konuda bir uzlaştırıcı olup olmayacağı sorusuna cevabında Gül, “Ülkeyi ilgilendiren güvenlik gibi daha genel konularda olabilir. Ancak her tartışmada Cumhurbaşkanı devreye giremez’’ diyerek, bu tartışmanın içine girmek istemediğinin sinyalini verdi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, başörtüsü tartışmalarının toplumda kutuplaşmaları artırdığı yönündeki görüşlere katılmadığını belirterek, “Halk nezdinde kutuplaşmaları görmüyorum. Ancak siyasî düzlemde tartışmalar sürüyor’’ dedi. Katar’a hareketinden önce havalimanında bir basın toplantısı düzenleyen Cumhurbaşkanı Gül, gündeme ilişkin gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. Başörtüsünün üniversitelerde serbest bırakılmasını öngören Anayasa değişikliğini “referanduma götürür müsünüz’’ şeklindeki bir soruya Gül, temel hak ve özgürlükler konusunda referanduma gidilmesini doğru bulmadığını söyleyerek, bu konuda henüz kararını vermediğini dile getirdi.

Başörtüsü tartışmalarının toplumu gerdiği ve kutuplaşmaları körüklediği yünündeki bir başka soru üzerine ise Gül, ‘’Halkta bir ayrım olduğu kanısında değilim. Halk nezdinde böyle bir kutuplaşmayı görmüyorum. Siyasi zeminde münakaşalar sürüyor’’ diye konuştu.

Gül, siyasilerin arasında bu konuda bir uzlaştırıcı olup olmayacağı şeklindeki bir başka soruya ise ‘’Ülkeyi ilgilendiren güvenlik gibi daha genel konularda olabilir. Ancak her tartışmada Cumhurbaşkanı devreye giremez’’ karşılığını vererek böyle bir tartışmanın içine girmek istemediğinin sinyalini verdi. Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani’nin Türkiye ziyareti hakkındaki bir soruya ise Gül, ‘’Daha öncede söylediğim gibi seçilmiş bir Cumhurbaşkanı Türkiye’ye gelebilir’’ dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Katar Emiri Şeyh Hamid bin Halife El Tani’nin davetine icabetle 5-7 Şubat 2008 tarihlerinde Katar Devleti’ne resmî ziyarette bulunacağını söyledi. Gül, ziyaretinde kendisine Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk Nafiz Özak, Enerji ve Tabiî Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler’in refakat edeceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, Katar Emiri El Tani ile yapacağı görüşmelerin yanı sıra Başbakan ve Dışişleri Bakanı Şeyh Hamad bin Jassem bin Jabor Al Tani’yi, Başbakan Yardımcısı ve Enerji ve Sanayi Bakanı Abdullah bin Hamad Al-Attiyah’ı da kabul edeceğini belirterek, Türkiye-Katar ilişkilerinin özellikle son dönemde bütün alanlarda önemli ivme yakaladığını kaydetti.

Gül, Katar’a ziyareti sırasında Türkiye ve Katar arasındaki ticari ilişkilerin hukuki altyapısını sağlamlaştıracak iki anlaşmanın onay belgelerinin teati edilmesi suretiyle yürürlüğe gireceğini belirterek, “Bu iş adamlarımız için önemli imkanlar sağlayacaktır” dedi.

/ ANKARA

06.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bahçeli: Anıttepe ile Kocatepe’yi MHP bağlar

  Tartışmalar siyasî zeminde sürüyor

  Başörtüsü Genel Kurul’da

  DTP: Yasağın kalkması yönünde oy kullanacağız

  Baykal'a göre, örtünme İslâmın icabı değil

  Yasakçılar da sanal âlemde

  İkinci “Solingen” istemiyoruz

  Rektör Parlak’a suç duyurusu

  YÖK Genel Kurulu yarın toplanıyor

  Türkiye dine güveniyor

  TÜSİAD: Türk halkının ilgisi AB’ye bağlı

  Hak-İş: Özgürlükçü yol sabote edilmesin

  Özgür üniversite hepimizin görevi

  Kuş gribi Sakarya’da

  ‘Alo 183’ü kullanan yok

  İlk cemreye 2 hafta kaldı

  Benzinci robot

  İstanbul ve Ankara’da sis

  Türkiye’de sigara yılda 100 bin can alıyor

  50 engelliye akülü tekerlekli sandalye


 Son Dakika Haberleri