Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 06 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Haberler

Bahçeli: Anıttepe ile Kocatepe’yi MHP bağlar

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin, kimseyi bir tercihe ve taraf olmaya zorlamadığını belirterek, “MHP, Anıttepe ile Kocatepe arasına çekilmiş çelikten bir halattır” dedi. Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, son dönemde MHP’yi hedef alan “tahrik, hezeyan ve suçlamaların” bulunduğunu ileri sürerken, MHP olarak suçlamalar karşısında millî duruşlarını sergilediklerini dile getirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin, kimseyi bir tercihe ve taraf olmaya zorlamadığını belirterek, ‘’MHP, Anıttepe ile Kocatepe arasına çekilmiş çelikten bir halattır’’ dedi.

Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, son dönemde MHP’yi hedef alan tahrik, hezeyan ve suçlamaların bulunduğunu hatırlatarak, MHP olarak suçlamalar karşısında milli duruşlarını sergilediklerini dile getirdi. Bahçeli, yapacağı açıklamaların demokrasi ve inanç manifestosu olarak da hatırlanmasını istedi.

Bahçeli, MHP’nin en önemli görevinin, kutuplaşma ve gerilimin müzmin tarihini oluşturan, milletin değerleri ile devlet yönetimi arasındaki yapay ve anlamsız çatışmanın son bulması için çaba göstermek olduğunu bildirdi.

Bahçeli, ‘’Milletinden kopuk bir devlet yapılanmasını dayatmak isteyenler ile devleti kendi istekleri ve istismar alanları doğrultusunda kurgulamak isteyen odakların her buhran yarattıkları dönemde, karşılarında MHP ve onun seçkin mensupları yer almış, kutlu değerleri uğruna siper olmuşlardır’’ dedi.

MHP’nin, kurulduğundan beri karşıtlarının sürekli eleştiri ve sataşmalarına maruz kaldığını öne süren Bahçeli, “İnanç istismarının aktörlerinden sonra bu kez de ortaya çıkan laiklik istismarcılarının da hedefi MHP ve Türk milliyetçileridir’’ dedi.

MHP lideri Bahçeli, ‘’Bedeli kanla ödenerek Büyük Atatürk’ün önderliğinde kurulmuş Cumhuriyetimizin Başkenti Ankara iki önemli tepe üzerinde sembolleşmiştir. Bunlardan biri devletimizi kuran ve milletimizi kurtaran aziz Atatürk’ün naaşının bulunduğu Anıtkabir’i barındıran Anıttepe, diğeri ise inanç hürriyetimizin ve manevi değerlerimizin sembolü olan bir mabedi barındıran Kocatepe’dir’’ diyerek şunları kaydetti: “MHP, kimseyi asla bir tercihe ve taraf olmaya zorlamadan, her ikisini de en yüksek seviyede benimseyen ve temsil eden, bu değerler arasındaki rabıta ve bağın kopartılmasına asla izin vermeyen duruşu ile Anıttepe ile Kocatepe arasına çekilmiş çelikten bir halattır. Milliyetçi Hareket din ve vicdan özgürlüğünün, laikliğin teminatı, savunucusu ve koruyucusudur. Partimiz bu değerleri yalnızca savunmanın da ötesinde, birbirleri ile bir terkip oluşmasını arzulamaktadır. Bu yapının yıkılmasına da istismarına da çatıştırılmasına da izin vermeyecektir.”

/ ANKARA

06.02.2008

 
Sayfa Başı  Yazıcıya uyarla  Arkadaşıma gönder  Geri

 

Bütün haberler

Başlıklar

  Bahçeli: Anıttepe ile Kocatepe’yi MHP bağlar

  Tartışmalar siyasî zeminde sürüyor

  Başörtüsü Genel Kurul’da

  DTP: Yasağın kalkması yönünde oy kullanacağız

  Baykal'a göre, örtünme İslâmın icabı değil

  Yasakçılar da sanal âlemde

  İkinci “Solingen” istemiyoruz

  Rektör Parlak’a suç duyurusu

  YÖK Genel Kurulu yarın toplanıyor

  Türkiye dine güveniyor

  TÜSİAD: Türk halkının ilgisi AB’ye bağlı

  Hak-İş: Özgürlükçü yol sabote edilmesin

  Özgür üniversite hepimizin görevi

  Kuş gribi Sakarya’da

  ‘Alo 183’ü kullanan yok

  İlk cemreye 2 hafta kaldı

  Benzinci robot

  İstanbul ve Ankara’da sis

  Türkiye’de sigara yılda 100 bin can alıyor

  50 engelliye akülü tekerlekli sandalye


 Son Dakika Haberleri