Click Here!
      "Gerçekten" haber verir 07 Şubat 2008

Eski tarihli sayılar

Görüş, teklif ve
eleştirilerinizi
[email protected]
adresine bekliyoruz.
 

Kültür-Sanat

Devletin kaynağı opera ve baleye gidiyor

Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu Erzurum Bölge Başkanı Prof. Dr. Hamza Gündoğdu, Kültür ve Turizm Bakanlığının 2008 yılı bütçesinden kültür varlıkları ve müzelere ayrılan kaynağın, opera, bale ve tiyatroya ayrılan kaynağın yarısı kadar olduğunu belirterek, “Devlet, opera ve bale sanatçılarına sahip çıktığı kadar kültür varlıklarını da sahiplenmeli” dedi.



Tarihî Sumbas Camii restore ediliyor

Osmaniye’nin Sumbas ilçesinin Karaömerli köyünde bulunan asırlık Sumbas Camii, restore ediliyor. 1900’lü yıllardan kalmış tarihi cami, 1930’lu yıllarda bir hayırsever tarafından çatısı onarılarak tamir ettirilmişti.



Zaman'da Yahya Kemal yolculuğu

“2008 Yahya Kemal Yılı” münasebetiyle düzenlenen “Yahya Kemal Beyatlı’nın Eserleriyle Zaman’da Yolculuk” sergisi, Zaman Gazetesi’nin merkez binasında açıldı.



"İçimizden" bir sergi

Anadolu Ajansı Adana Bölge Müdürlüğü çalışanlarının eserlerinden oluşan ‘’İçimizden’’ adlı fotoğraf sergisi 8 Şubat Cuma günü açılacak.



Tarihî eseri uydu antenleri sardı

Tekirdağ’da 1546 yılında Mimar Sinan’ın yaptığı, bir çivi dahi çakılması yasak olan tarihi bedestenin dış cephesine takılan klima ve uydu antenleri, tepki topluyor.



En eski deniz feneri bulundu

Roma İmparatoru Neron tarafından Patara Limanı’na yaptırılan, hâlâ ayakta kalabilmiş, bilinen en eski deniz feneri, 11 metrelik kum dağının altından gün ışığına çıkarıldı.



 

Bütün haberler


 Son Dakika Haberleri